Yılın ilk Güneş tutulması için geri sayım başladı: Güneş tutulması ne zaman gerçekleşecek, Türkiye’den görülecek mi 2024?

Yılın ilk Güneş tutulması için heyecanlı bekleyiş başladı. Ay’ın Güneş’i kısmi veya tamamıyla örtmesi sonucunda yaşanan tutulma olayının ne zaman yaşanacağı ve Türkiye’den görülüp görülmeyeceği merak ediliyor. Peki Güneş tutulması ne zaman gerçekleşecek, Türkiye’den görülecek mi 2024? İşte detaylar…

08.04.2024-10:56 - (Son Güncelleme: 08.04.2024-16:35)

Nadir gök olaylarını takip eden vatandaşlar, yılın ilk Güneş tutulmasının ne zaman gerçekleşeceği ile Türkiye’den de görülüp görülmeyeceği sorularına yanıt arıyor. Ay’ın Güneş’in Dünya ile arasına kısmen veya tamamen girmesiyle ortaya çıkan tutulma, Astroloji meraklıların da gündeminde yer alıyor. Peki Güneş tutulması ne zaman gerçekleşecek, Türkiye’den görülecek mi 2024?

Güneş tutulması ne zaman gerçekleşecek?

Bu yılın ilk güneş tutulması, 8 Nisan Pazartesi günü gerçekleşecek. Saat 21.20'de başlayacak olan bu olayda Ay, Dünya ile Güneş arasına girerek Güneş'in ışığını kısmen veya tamamen engelleyecek. Böylece, gökyüzünde bir tutulma oluşacak.

Yılın ilk Güneş tutulması için geri sayım başladı: Güneş tutulması ne zaman gerçekleşecek, Türkiye’den görülecek mi 2024?

Tutulma Türkiye’den görülecek mi 2024?

Yılın ilk Güneş tutulması Türkiye'den izlenemeyecek. Ancak, yılın ikinci ve son güneş tutulması Türkiye'den de çıplak gözle veya koruma gözlükleriyle izlenebilecek. İlk ve ikinci Güneş tutulması, Meksika, Amerika Birleşik Devletleri'nin doğu bölgeleri ve güneydoğu Kanada'dan görülebilecek.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal