Yeniden Refah Partisi detayları duyurdu: AK Parti’nin seçim teklifi ortaya çıktı

AK Parti ile Yeniden Refah Partisi arasında genel seçimlerde başlayan ittifak süreci geçtiğimiz haftalarda son bulmuştu. İki parti arasında yapılan son görüşmelerin detaylarını Yeniden Refah Partisi İstanbul Milletvekili Doğan Bekin duyurdu. İşte detaylar…

26.01.2024-10:25 - (Son Güncelleme: 26.01.2024-17:32)

Geçtiğimiz Pazartesi günü bir araya gelen AK Parti ile Yeniden Refah Partisi heyetleri, yerel seçimlerdeki adaylar konusunda anlaşmazlıklar yaşamış ve bu durum iki parti arasındaki ittifakın sona erdiği şeklinde yorumlanmıştı.

Görüşmelerin detayları hakkında konuşan Yeniden Refah Partisi İstanbul Milletvekili Doğan Bekin, Türkiye genelinde oy oranlarının yüzde 5'in üzerinde olduğunu ve AK Parti'nin de bu destek olmadan bazı illerde kaybedeceğinin farkında olduğunu dile getirdi.

AK Parti 10 büyükşehir için destek istedi

İnternethaber’de yer verilen bilgilere göre; YRP’li Bekin, 'Her şey tek taraflı olmaz' dedik. Biz kendilerini tek taraflı desteklersek bunu teşkilatlarımıza anlatmamız mümkün değil. Somut teklifleri ilettik, 'zaman daralıyor' dedik. Sayın Cumhurbaşkanı ile müzakere edip karar alacaklar." diye konuştu.

Yeniden Refah Partisi

Meclis üyeliği ve grup başkanlığı teklif edildi

Bekin, AK Parti'nin "belediye meclis üyelikleri, grup başkanlığı, başkanvekilliği gibi pozisyonlarda işbirliği teklifinde bulunduğunu" belirtti ve "Genel seçime başka bir partinin listelerinden girmedik, belediye seçimlerinde başka partinin listelerinden girmek etik değil. Biz hiçbir partinin arka bahçesi olmak istemiyoruz" şeklinde konuştu.

Vefa borçlarını ödemelerini bekliyoruz

Bekin, AK Parti’den talepleri için en geç bu hafta içinde bir geri dönüş beklediklerini ifade etti ve son kararın Genel Başkan Fatih Erbakan’da olacağını bildirdi. 

Öte yandan Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Altınöz ise AK Parti ile kesintiye uğrayan görüşmeler hakkında “AK Parti yöneticileriyle YRP yöneticileri pazartesi akşamı görüşme yaptılar. Heyetin somut tekliflerle gelmeleri gerektiğini ifade etmiştik. Ama çok da değişen bir şey olmadı. Bakalım 4. görüşmede nasıl bir yol alacağız ama fazla ümitli değilim” dedi. 14-28 Mayıs seçimlerinde Recep Tayyip Erdoğan’ın YRP desteğiyle cumhurbaşkanı seçildiğini vurgulayan Altınöz, “AK Parti yöneticilerinden yerel seçimlerde vefa borcunu ödemelerini bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal