ABD’den Türkiye, F-16 ve NATO açıklaması: Belgenin ulaşmasını sabırsızlıkla bekliyoruz

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), Türkiye’nin İsveç’in NATO üyeliğine onay vermesini memnuniyetle karşıladıklarını belirterek konu hakkındaki tasarının onaylanmasını sabırsızlıkla beklediklerini dile getirdi. İşte detaylar…

26.01.2024-10:03 - (Son Güncelleme: 26.01.2024-17:31)

TBMM’nin geçtiğimiz günlerde İsveç’in NATO üyeliğine onay vermesi hakkında açıklamalarda bulunan Pentagon, kararı memnuniyetle karşıladıklarını belirtti ve  F-16 satışı konusunda önemli ifadelere yer verdi.

Günlük basın toplantısında sorulara yanıt veren Pentagon Sözcü Yardımcısı Sabrina Singh, Türkiye parlamentosunun, son derece yetenekli bir savunma ortağı olarak İsveç'in (NATO'ya) kabul protokolünü onayladığına vurgu yaptı. Singh, "Türkiye'nin onay belgesini almayı ve Macaristan'ın da bu konuda da hızla harekete geçmesini sabırsızlıkla bekliyoruz." ifadelerini kullandı.

ABD Türkiye F 16

F-16 konusunda çalışmalarımız sürüyor

Sözcü Yardımcısı, Pentagon'un Türkiye'ye F-16 savaş uçaklarının verilmesi konusundaki tartışmalara ilişkin soruları yanıtsız bıraktı. Ancak, Türkiye'nin kilit bir müttefik olduğunu ve F-16 sağlanması konusunda bir çözüm üzerinde çalıştıklarını belirtti.

İsveç’in katılımı birliktelik mesajı için önemli

Singh, İsveç'in NATO'ya katılımının, ittifakı güçlendirmekle kalmayacağını, aynı zamanda Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik saldırılarına karşı birliktelik mesajı göndereceğini belirtti.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal