Hamas Lideri, İsrail Başbakanını eleştirdi: "Gazze, Netanyahu'nun hayallerinin mezarı olacak!

Hamas Hareketi Siyasi Büro Üyesi Usame el-Hamdan, İsrail ile muhtemel bir esir takası anlaşması için tek şartlarının, Gazze Şeridi'ne yönelik saldırıların tamamen sonlandırılması olduğunu söyledi.

26.01.2024-09:51 - (Son Güncelleme: 26.01.2024-11:09)

Usame el-Hamdan, Hamas'ın Lübnan'ın başkenti Beyrut'taki ofisinde İsrail'in 111 gündür devam eden saldırıları altındaki Gazze Şeridi hakkında açıklamalarda bulundu. İsrail ile Hamas arasında muhtemel bir esir takası anlaşması ve saldırıların tamamen durdurulması için gelen önerileri ciddi şekilde değerlendirdiklerini belirtti. Hamdan, "Direniş safında (Hamas) yakalanan Siyonist askerlerin canlı bir şekilde ailelerine kavuşabilmeleri için halkımıza yönelik saldırıların tamamen durdurulması gerektiğini vurguluyoruz," dedi. Hamas'ın bu şartlar altında esir takası için arabuluculuk yapmaya hazır olduğu anlaşılıyor.

Esir takası anlaşması

Beyrut'ta bulunan Hamas Hareketi Siyasi Büro Üyesi Usame el-Hamdan, İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarına ve muhtemel bir esir takası anlaşmasına dair önemli açıklamalarda bulundu. Hamdan, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'yu eleştirerek, Gazze'ye yönelik savaşını sürdürerek belirli hedeflere ulaşmaya çalıştığını ifade etti. El-Hamdan, Netanyahu'nun hayal dünyasında olduğunu belirterek, "Hayal kırıklığı içinde ve Gazze, sadece onun hayallerinin, planlarının, rüyalarının ve ordusunun mezarı olacak." dedi. Hamas lideri, Netanyahu'nun halkına kendi yalanlarını sattığını savunarak, her gün ölen askerlerin ve Hamas'ın elinde esir olan askerlerin hayatının Netanyahu'nun umrunda olmadığını vurguladı.

Muhtemel bir esir takası anlaşması için arabulucu ülkelerden gelen önerilere de değinen Hamdan, "Direniş safında yakalanan Siyonist askerlerin canlı bir şekilde ailelerine kavuşabilmeleri için halkımıza yönelik saldırıların tamamen durdurulması gerektiğini vurguluyoruz." şeklinde konuştu.

Ceren Pekşen
cerenpeksen@haber365.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal