Gözaltına alınan Filistinli sayısı: 6 bin 285'e yükseldi!

İsrail haksız yere gözaltına almaya ara vermeksizin devam ediyor. Son olarak işgal güçleri tarafından 30 kişiyi daha gözaltına almasıyla birlikte, 7 Ekim 2023'ten bu yana Batı Şeria'da gözaltına aldığı Filistinlilerin sayısı 6 bin 285'e yükseldiği öğrenildi.

25.01.2024-17:48 - (Son Güncelleme: 25.01.2024-17:48)

Filistin Esirler Cemiyeti ile Filistin Kurtuluş Örgütüne bağlı Filistin Esir İşleri Heyeti, konuya ilişkin detaylı ortak bir yazılı açıklama yayınladı.

Haksız gözaltılar söz konusu!

Yazılı açıklamada, İsrail güçlerinin baskın yaptığı Cenin kentinde 14 Filistinliyi gözaltına aldığı belirtildi. Buradaki amaç İsrail güçlerinin aradığı isimlerin, kişilerin teslim olma baskısı yapmak için bu kişilerin aile üyelerinden bazılarını gözaltına aldığının bilgisi verildi. Yapılan diğer gözaltıların; El Halil, Nablus, Ramallah, Tubas kentlerinde gerçekleştirildiği, İsrail güçlerinin yaptığı haksız baskınlarında bölge halkının evlerine geniş çaplı zarar verdiği, beldelerdeki altyapıyı tahrip ettiği, Filistinlilerin araçlarına ve paralarına el koyduğu da aktarıldı.

İsrail sivil filistinlilerin canına kıyıyor

Üstelik yazılı açıklamada şu bilgiye de yer verildi; 7 Ekim'den bu yana işgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te gözaltına aldığı Filistinlilerin sayısı 6 bin 285'e çıktı.

Züleyha Koyunoğlu
zuleyhakoyunoglu@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal