İstanbul’da seçim rekabeti kızışıyor: Saadet Partisi İBB adayı belli oldu

Yerel seçimlere kendi adayıyla gitme kararı alan Saadet Partisi’nde İstanbul için yarışacak ismin parti sözcüsü Birol Aydın olduğu öne sürüldü. İşte detaylar…

26.01.2024-09:36 - (Son Güncelleme: 26.01.2024-17:31)

Saadet Partisi, 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak olan Mahalli İdareler Seçimleri’nde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak parti sözcüsü Birol Aydın’ı öne sürdü.

Saadet Partisi İBB adayı belli oldu

CHP, İYİ Parti ve AK Parti’den sonra Saadet Partisi’nin de yerel seçimlerde İstanbul için yarışacak olan adayını belirlediği öğrenildi.

Kulis dedikodularına göre, Saadet Partisi'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak parti sözcüsü ve İstanbul Milletvekili Birol Aydın belirlendi. Saadet Partisi'nin bu önemli kararını, aday tanıtım toplantısında 28 Ocak Pazar günü saat 12.00'de Lütfi Kırdar Kongre Merkezi'nde açıklaması bekleniyor.

Birol Aydın

Saadet Partisi İBB adayı Birol Aydın kimdir?

Saadet Partisi’nin İBB adayı olması beklenen Birol Aydın, 1969 yılında Gümüşhane’nin Şiran ilçesinde doğdu. 

Aydın, lisans eğitimini 1992-1997 yılları arasında Tunus Zeytune Üniversitesi Yüksek İslam Uygarlığı Fakültesi'nde tamamladı. Siyasi arenada uzun yıllardır aktif rol alan Aydın, Milli Gençlik Vakfı ve Anadolu Gençlik Derneği'nin çeşitli kademelerinde görev aldı.

2007-2014 yılları arasında Uluslararası Gençlik Forumu'nun Genel Merkez Yöneticisi olarak görev yaptı. Aynı zamanda Ekonomik ve Sosyal Araştırmalar Merkezi (ESAM) bünyesinde Yönetim Kurulu Üyeliği görevini üstlendi.

Siyasi kariyeri boyunca şimdiye kadar Fazilet Partisi Kocaeli İl Yönetim Kurulu Üyeliği, Saadet Partisi Kocaeli İl Başkanlığı ve Saadet Partisi İstanbul İl Başkanlığı gibi önemli görevlerde bulunan Aydın, 2006 yılından beri Saadet Partisi Genel İdare Kurulu Üyesi olarak aktif olarak görev yapmaktadır.

2010-2019 yılları arasında Teşkilat, Tanıtma, Sivil Toplum ve Halkla İlişkiler Genel Başkan Yardımcılığı görevlerini üstlenmiş olan Aydın, günümüzde ise Saadet Partisi'nin Sözcüsü olarak görev yapmaktadır. Aydın’ın Saadet Partisi İBB adayı olarak yerel seçimlere katılması bekleniyor.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal