Meteoroloji’den sağanak kar yağışı uyarısı: 31 il için sarı kodlu alarm verildi

Meteoroloji’den yapılan uyarıya göre bugün yurt genelinde soğuk ve kar yağışlı bir hava etkili olacak. Öte yandan 31 il için sarı kodlu uyarı yayımlandı. İşte 26 Ocak 2024 hava durumu…

26.01.2024-09:13 - (Son Güncelleme: 26.01.2024-17:31)

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün yayımladığı 26 Ocak 2024 Cuma hava durumu raporuna göre, Türkiye genelinde çok bulutlu ve sağanak yağışlı bir havanın hakim olması bekleniyor. Gece saatlerinden itibaren yüksek kesimlerde kar yağışının etkili olacağı belirtilirken Bolu çevreleri, Zonguldak, Bartın, Karabük ve Düzce illerinin yüksek kesimleri, Kastamonu'nun kuzeyinin yüksekleri, Sakarya'nın güney ve doğusunun yüksekleri, Güneydoğu Anadolu bölge geneli, Hatay, Elazığ, Bingöl, Muş, Bitlis, Şırnak, Hakkari ve Van'ın güney kısımlarında kuvvetli olması bekleniyor.

Kar yağışı uyarısı

Bu gece saatlerinden itibaren başlayacak olan kar yağışı, Bolu çevresi, Zonguldak, Bartın, Karabük ve Düzce illerinin yüksek kesimlerini, Kastamonu'nun kuzeyindeki yüksek bölgeleri, Sakarya'nın güney ve doğusundaki yüksek bölgeleri etkileyecek. Ayrıca zamanla Elazığ, Bingöl, Muş, Bitlis, Şırnak, Hakkari ve Van'ın güney çevrelerinde de kuvvetli kar yağışı bekleniyor. Bu durumun ulaşımda aksamalara, buzlanma ve don olaylarına neden olabileceği göz önünde bulundurularak, vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekiyor.

kar yağışı

Hava sıcaklığı ortalama olarak 2-4 derece aralığında azalacak.

31 il için sarı kodlu uyarı

Meteoroloji, hava durumu raporunda 31 il için sarı kodlu uyarı yayımladı. İşte o iller:

Adıyaman

Ağrı

Bingöl

Bitlis

Bolu

Diyarbakır

Elazığ

Erzincan

Erzurum

Gaziantep

Hakkari

Kars

Kastamonu

Malatya

Mardin

Muş

Sakarya

Siirt

Tunceli

Şanlıurfa

Van

Zonguldak

Bayburt

Batman

Şırnak

Bartın

Ardahan

Karabük

Kilis

Osmaniye

Düzce

26 Ocak 2024 hava durumu

26 Ocak hava durum

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal