Yemekten Hemen Sonra Çay İçmeyin!

Türk geleneklerinde yemekten hemen sonra demlenen çay içilir. Ancak uzmanlar bu durumun vücudun demir emilimi açısından zararlı olduğunu belirtiyor.

13.09.2019-10:10 - (Son Güncelleme: 13.09.2019-10:04)

Dr. Fevzi Özgönül,yemekten sonra içilen çay, kahve gibi içeceklerden neden uzak durulması v nelere dikkat edilmesi gerektğini anlatıyor.

YEMEKTEN HEMEN SONRA ÇAY İÇMEYİN!

Kahve ve çayı yemekten hemen sonra içilmesinin demir emilimini negatif yönde etkilediğini açıklayan Dr. Özgönül, "Demir insan bedeninde toplam 4-5 gram bulunduğu halde oldukça önemli bir elementtir. Demir bağışıklık sisteminin kuvvetlenmesi, sinir iletimi, dokulara oksijen taşınması, DNA, RNA ve protein sentezi gibi hayat için önemli olan birçok enzimin yapımında görev almaktadır. Bu sebeple demir eksikliği, özellikle büyüme çağındaki çocuklarda, ergenlik çağında ve kadınlarda gebelik aşamasında ortaya çıkmaktadır. Yemeklerden hemen sonra tüketilen çay da besinden alınan demirin emilimini azaltır. Çay, kahve ve kakao içerisinde var olan bazı maddeler, demir emilimini yarı yarıya düşürür. Bu sebeple yemeklerin hemen üzerine içilen çay ve kahveden vazgeçmemiz lazımdır. Tabiki demirin yararraı olduğu gibi fazlalığının da zararları vardır" açıklamasını yaptı.

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal