Parfüm Kokusu Migreni Tetikler mi?

Dayanılmaz baş ağrıları olarak tanımlanan ve nörolojik bir hastalık olan migreni neler tetikler? Migrenin altından yatan nedenler nelerdir? Parfüm kokusu migren ağrılarını tetikleri mi? İşte merak ettikleriniz.

13.09.2019-09:38 - (Son Güncelleme: 13.09.2019-09:25)

Mevsim geçişlerinde daha da tetiklenen migren ağrıları, bazen dayanılmaz hale gelebiliyor. Peki migreni neler tetikler Migreni olanlar neye alerjisi olduğunu nasıl anlar? Cevabı içeriğimizde.

PARFÜM KOKUSU MİGRENİ TETİKLER Mİ?

Yükseklik değişiklikleri, hava kirliliği, sigara dumanı, aşırı parlak ışık ya da titreyen ışık, yüksek ve sürekli gürültü, parfüm kokusu, kuvvetli diğer kokular ve kimyasal maddeler, hava durumundaki değişiklikler (basınç, sıcaklık ve nem değişikliği, lodos), mevsimsel farklılıklar (sonbahar ve ilkbahar atakların sıklaştığı aylardır), uzun süren açlık, çok veya az uyuma, uyku rutinindeki bozukluklar, uçak yolculukları, doğum kontrol hapları, adet süreci, bazı yiyecek ve içecekler (çikolata, kabuklu kuruyemiş, şarap gibi mayalı içkiler); migreni tetikleyen şeylerdir. Besin listesi daha dauzayabilir.  Ancak her hastada migren ağrısını tetikleyen yiyecek farklı olabilir.

"Mühim olan kişinin ağrısını tetikleyen gıdayı kendisinin bulup keşfetmesidir" diyen uzmanlar, “Beslenmemizde bulunan yiyeceklerin migreni tetiklediği neticesine varmadan evvel birçok kez bu yiyeceklerin kişi tarafından denenip emin olunması lazm” dedi.

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal