05.04.2017-12:43 (Son Güncelleme:28.06.2021-18:20)


1

Soğuk Kompres

Soğuk Kompres

Birçok kişi genellikle ağrıyı hafifletmek için sıcak kompres uygular. Ancak en etkilisi ağrıyı azaltma biçimi soğuk kompres yöntemidir. Soğuk kompres, bölgedeki büyüyüp genişleyen damarları küçülterek, kan dolaşımınızı arttırmanıza yardımcı olur. Buz torbasını veya buz sarılı bir bezi başınıza koyarak 15 dk. bekletin. 15 dk. ardından 5 dk. aralıklarla kompres uygulayın.



2

Elma Sirkesi

Elma Sirkesi

Pek çok hastalıkta şifa niyetine kullanılan elma sirkesi burada da karşımıza çıkıyor. Elma sirkesi bağışıklık sistemimize katkı sağlayan vitamin ve mineraller açısından oldukça zengindir. Bu sirke hayati mineralleri vücudunuza vererek migren semptomlarını tedavi etmeye büyük oranda yardımcı olur. 3 bardak suya 2 yemek kaşığı elma sirkesi ekleyin. Ardından karışıma bir yemek kaşığı bal ilave edin. Malzemeleri iyice karıştırarak karışımı günde iki kez için.



3

Nane Yağı

Nane Yağı

Birçok kişi nane yağı aromasını rahatlatıcı buluyor. Bu yöntem migren ağrısını hafifletmeye ve ağrıyı azaltmak için kullanılabilir. Birkaç adet pamuğa bir miktar yağı damlatın. Daha sonra pamukları alnınıza şakaklarınıza ve çenenizin arka tarafına koyun. Pamuklarla o bölgelere 5 dk boyunca masaj yapın. Yalnız nane yağı yöntemini uygularken sessiz sakin bir ortamda bulunmanız gerekir.



4

Kırmızı Biber

Kırmızı Biber

Kırmızıbiber tedavisi ağrı ve iltihaplanma da oldukça etkilidir. Ağrı kesici etkisi olan kapsaisin içerir. Daha sonra karışımı 4 saatlik dilimi içerisinde iki kez için.



5

Migren Ağrısı İçin Tarif

Migren Ağrısı İçin Tarif

Migren ağrısı çekenler için Dr. Oğuzhan Onultanın hazırladığı migren ağrısını önleyen içeceklerin tarifi şu şekilde: 1 adet muz, 1 demet ıspanak, 1 tutam taze nane, 1 kase yağsız yoğurt, 1 su bardağı laktozsuz süt, 5-6 adet çilek, 1 tatlı kaşığı keten tohumu.



6

Tarif 2

Tarif 2

İkinci tarif ise; 4 dilim ananas, 3-4 yaprak marul, 1 adet kereviz sapı, 1 adet kabuğuyla limon.



7

Tarif 3

Tarif 3

Üçüncü tarif: Yeşil elma, ıspanak, salatalık.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR