Parfümü Kokusuna Göre Değil Teninize Göre Seçin

Parfüm seçerken nelere dikkat etmeliyiz? Parfümünüzden sıkıldınız ve değiştirmek istiyorsunuz. Yasemin, bergomat, odunsu ya da şekerli... seçim yapmakta zorlanıyorsanız önerilerimize kulak verin.

16.03.2019-16:51 - (Son Güncelleme: 16.03.2019-16:52) Parfümü Kokusuna Göre Değil Teninize Göre Seçin

Asla vazgeçilmeyen güzellik unsurlarından bir tanesi parfüm… Peki, parfümünüzü seçerken nelere dikkat etmelisiniz? Nasıl daha kalıcı bir koku elde edebilirsiniz, kişiliğinizi kokunuzla nasıl yansıtabilirsiniz, hangi yaşta hangi kokuları denemelisiniz? Tüm soruların cevapları bu yazıda.

SİZİ YANSITSIN

Çiçek, oryantal, meyve, yeşillik, amber-ağaç, okyanus-ozon… Sizin grubunuz hangisi, öncelikle buna karar vermelisiniz. Trendlere takılmayın, moda olan markayı ya da kokuyu almaya çalışmayın. Unutmayın ki, aynı parfüm her insanda farklı kokar. Parfüm seçerken kendinizi dinleyin. Kişiliğinizi yansıtan kokuyu ancak böyle bulabilirsiniz.

MEVSİME GÖRE

Sıcak ve nem parfümün kokusunu kuvvetlendirir ve oldukça keskinleştirir. Bu nedenle sıcak günlerde hafif parfümler tercih etmelisiniz. Baskın ve egzotik kokulardan yazın kaçının. Bunları daha serin günlerde kullanabilirsiniz.

CİLDİNİZ VE YAŞINIZ

Genel olarak baharatlı kokular esmer tenlilere daha uygundur, beyaz tenlilerde kalıcı olmayabilir. Beyaz tenlilerde daha kalıcı olanlar odunsu ve vanilyalı kokulardır. Orta yaşın üzerindeyseniz şekerli kokuları deneyebilirsiniz. Bu yaşlarda hormonal değişiklikler olduğundan tatlı kokuları en iyi ve en uzun süre orta yaşın üzerindekiler taşır. 20’li yaşlarda iseniz dinamiki çiçeksi kokuları, 30’lu yaşlarda iseniz sofistike ve daha yoğun kokuları deneyebilirsiniz.

DAHA GÜZEL BİR KOKU

Güzel kokunun esas kaynağı temiz bir ten. Ciltteki gözenekler açılıp, kokuyu daha iyi emdiği için; banyodan sonra temiz cildinize sürdüğünüz parfüm hem daha güzel kokar hem de daha kalıcı olur.

KALICILIK İÇİN

Kumaşlar parfümü tutar ama koku söndüğünde farklılaşabilir. Daha kalıcı ve anında bir etki istiyorsanız, damarların cilde en yakın olduğu yerlere uygulamalısınız. . Damarların cilde yakın olduğu yerler daha sıcak olduğu için kokuyu daha iyi iletecektir. Mesela, bilek içleri ve kulak arkası bölgeleri. Parfümünüzle aynı seriden oluşan vücut bakım ürünleri kullanmanız da kokuyu pekiştirecektir.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal