Yazın İstanbul’dan 7.5 Milyon Kişi Uçtu

Sabiha Gökçen ve İstanbul hava limanlarından, haziran, temmuz ve ağustos aylarında 7,5 milyon yolcu uçtu.

14.09.2020-15:15 - (Son Güncelleme: 14.09.2020-15:04) Yazın İstanbul’dan 7.5 Milyon Kişi Uçtu

2020’nin üçüncü çeyreğinde, Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı’ndan 3 milyon 551 bin yolcu seyahat ederken, İstanbul Havalimanı’ndan uçan yolcu sayısı, Sabiha Gökçen’i de aşarak, 3 milyon 933 oldu.

3. ÇEYREKTE 62 BİNİN ÜZERİNDE SEFER YAPILDI 

Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) verilerine göre, üçüncü çeyreğin ilk ayında, Haziran’da, İstanbul Havalimanı'ndan 7 binin üzerinde sefer icra edildi.

Temmuz ayında ise 13 binin üzerinde iç ve dış hat seferine karşın bu sayı ağustosta daha da artarak, 15 bini aştı. Böylece, İstanbul Havalimanı’ndan, yaz aylarında 34 binin üzerinde sefer icra edildi.

SABİHA GÖKÇEN 28 BİN SEFERLE iSTANBUL HAVALİMANI'NIN GERİSİNDE KALDI 

Sabiha Gökçen’den üçüncü çeyrekte gerçekleşen sefer sayısı 28 bini aşarken, bu sayı İstanbul Havalimanı’na kıyasla düşük kaldı.

Pandemi şartlarıyla sefer sayılarının kısıtlanmasına karşın, İstanbul Havalimanı, haziran. Temmuz, ağustos döneminde oldukça iyi bir dönem geçirdi.

YAZIN 7,5 MİLYON YOLCUSUYLA AVRUPA'NIN EN BÜYÜK METROPELLERİNDEN, İSTANBUL

Böylece, küresel düzeyde uçuş kısıtlarının olduğu bir süreçte, yılın üçüncü çeyreğinde, 7,5 milyonun üzerinde yolcunun uçtuğu İstanbul iki hava limanıyla, Avrupa’nın en fazla yolcuya ev sahipliği yapan metropollerden biri oldu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal