Haber 365
Haberlere Hızlı Erişin Son Dakika Haberleri ve Gelişmeleri Anında, Herkesten Önce Öğrenmek İçin;
Takip Et
İslam'ın Altıncı Şartı; Haddini Bilmek !
Halit Emre Aydın
İslam'ın Altıncı Şartı; Haddini Bilmek !
22.05.2017 Pazartesi 16:49

Kutsal kitabımız, Efendimiz Hz. Muhammed Mustafa (S.A.V)’in en büyük mucizesi Kur’an-ı Kerim’de yüce yaradan kullarına hep aciz olduklarını külli iradenin yanında, sahip oldukları cüzi iradenin ancak ve ancak tercih yapmakta kullanılabileceğini, ondan sonrasının ise kendi tasarrufunda olduğunu öğütler. Kişi ancak kendi zaviyesi ve cürmü kadar bilgiye sahip olabilir ve ancak bunlar ile bir analiz yapabilir. Halbuki aynı konu ile ilişkili binlerce vaka, durum veya husustan habersizdir. Dolayısıyla kendi bildiği ile meşrebince, zihinsel kapasitesi doğrultusunda tercih ortaya koyabilir; velhasıl akıbet kendi kontrolü dışında bir çok noktaya dayanır. Ez cümle kul kulluğunu bilir, acziyetini fark eder ve Allah (cc)’ya sığınırsa belki bir şansı olur. Maalesef günümüzde insanlar, her konuda olduğu gibi burada da haddi aşmakta ve çoğu zaman özellikle varlıklı insanlar tanrı-ben sendromu ile acziyetlerinin şuurunda olmazlar.

 

Şimdi buradan hareketle, kendi küçük beyinleri ile Sayın Reis-i Cumhurumuza sosyal medya vasıtası veya kendilerine kiralanan köşelerinde akıl vermeye çalışan ahmaklara, dün ki kongre sonucunda kendince çıkarım yapıp, moda tabiri ile analiz kasan şarlatanlara birkaç önemli referansı hatırlatarak, bazı uyarılarda bulunulması gerektiğini düşünüyorum.

 

Kendinizce, nargileci salonlarında, etçilerde, restoran masalarında birbirinize anlattığınız kahvehane dedikodundan öteye gidemeyecek, mahalle fitnesinden başka bir şey olmayan bilgilerinizle iş öğretmeye kalktığınız adamın kim olduğunu önce bir anımsayalım, çok gerilere gitmeyeceğim ki yazı aşırı uzamasın.

 

Yaklaşık 43 Yıldır siyasetin tozunu yutan, kimse beklemezken 1994 yılında İstanbulluların teveccühü ile belediye başkanı olan,  2001 yılında kurduğu parti ile bir yıl sonra tek başına iktidara gelen, girdiği her seçimden galip olarak ayrılan, başkalarının hayal edemeyeceği şeyleri ve reformları milleti ile kol kola yapan, adamlığın ne olduğunu, mazluma nasıl kol kanat gerileceğini, sağ sola yalpa yapmadan, kıvırmadan da siyaset ehli olunabileceğini değil Türkiye’ye, tüm dünyaya gösteren bu yiğite, Emir-el Mümine siz kimsiniz ki akıl veriyorsunuz, uygulamalarını eleştiriyorsunuz.

 

Onun bildiklerinin, bilgi akışının yüzde kaçı sizde var ki, onun bilmediği veya ona ulaşmayan hangi bilgi size geliyor ki siz ona akıl satma, eylemlerini ve stratejisini sorgulama edepsizliğini yapıyorsunuz.

 

Adam memleketteki domates rekoltesini bile takip edip fazla üretimi ihraç için bile mesai harcarken sizin bahsettiğiniz temel konuları es geçtiğini hangi beyinle düşünebiliyorsunuz.

 

"Ben bile gördünüz ki yanlış yola saptım gereğini yapın" diyen bir zata siz hangi hakla eleştiri getirme kapasitesinde olabilirsiniz.

 

Yıllarca berber yol yürüdüğü insanları ondan daha mı iyi tanıyorsunuz ki, ondan daha mı akıllısınız ki, hiçbir işlevi olmayan sadece nifak tohumu saçmaya yarayan, fitne doğuran deli saçmalarınızla insanları zehirlemeye çalışıyorsunuz.

 

Akıllı olun, ya ahmaksınız fitne ateşine odun taşıyorsunuz, ya da hainsiniz bilinçli yapıyorsunuz. Ahmaksanız haddinizi bilin, hainseniz yine haddinizi bilin bu millet fazla sabreder ama hesabı tek seferde gördüğü için can yakar.