Yaz aylarının serinleten lezzeti narçiçeği şerbeti nasıl yapılır? Narçiçeği şerbeti tarifi

Yaz aylarının vazgeçilmez lezzetlerinden olan nar çiçeği şerbeti havaların ısınması ile birçok kişi tarafından tüketilmektedir. Hem serinleten hem de lezzeti ile gönüllerde taht kuran bu lezzetin nasıl yapıldığı da merak edilmektedir. İşte narçiçeği şerbeti tarifi…

31.05.2022-01:22 - (Son Güncelleme: 31.05.2022-01:22) Yaz aylarının serinleten lezzeti narçiçeği şerbeti nasıl yapılır? Narçiçeği şerbeti tarifi

Birçok farklı isimle bilinen narçiçeği diğer medine gülü, hibiskus adıyla da bilinmektedir. Yaz mevsimine girerken birçok kişi serinleten lezzetler aramaktadır. Bu lezzetlerden biri olan narçiçeği şerbetini tarifi de oldukça merak ediliyor. İşte narçiçeği şerbeti tarifi…

Hibiskus şerbeti nasıl yapılır?

2 yemek kaşığı Hibiskus çiçeği (aktardan alabilirsiniz)

1 su bardağı toz şeker

1 adet kabuk tarçın

3-4 adet kuru karanfil

2 lt su

Şerbetin yapılışı:

Yıkadığımız hibiskus çiçeklerini bir tencereye koyunuz. Tüm malzemeleri ekledikten sonra 10-15 dakika kadar kaynatınız. Ardından altını kapattığımız şerbeti bir köşede soğutuyoruz. Ilıyan şerbeti süzgeçten geçirip buzdolabına kaldırınız. Soğuduktan sonra tüketebilirsiniz.

Narçiçeği Şerbeti

Yağ yakıcı Hibiskus şerbeti tarifi için malzemeler

2 Litre Su

2 Yemek Kaşığı Hibiskus

1 Çubuk Tarçın

6 Adet Karanfil

1 Elma

1 Çay Kaşığı Top Karabiber

Yağ yakıcı Hibiskus şerbeti tarifi yapılışı

Bütün malzemeleri bir tencere içerine alım biraz kaynatalım. Ardından içindeki kabuk tarçınları çıkaralım ve soğutalım. Buzdolabında saklayabilirsiniz. Ekşi bir tadı olacaktır. İsteyenler içerisine şekerde ekleyebilirler.

Evde Hibiskus şerbeti nasıl yapılır?

Malzemeler:

2 yemek kaşığı dolusu hibiskus

3 adet yeni bahar

6-7 adet karanfil

2 adet çubuk tarçın

7 yemek kaşığı şeker

Yarım limon suyu

2 litre su

Yapılışı:

Tencerenize sıcak suyunuzu koyunuz. Daha sonra içerisine karanfil, yenibahar tohumu ve çubuk tarçını ekleyiniz. 5 dakika kadar kaynattıktan sonra içinden tarçınları alın. Şeker, limon ve kuru hibiskusları attıktan sonra altını kapatın. Tencerenin kapağı kapatılarak 20 dakika kadar beklenmelidir. Daha sonda şerbetinizi süzerek soğuk bir şekilde tüketebilirsiniz.

Narçiçeği Şerbeti Tarifi

Hibiskus şerbetinin faydaları nelerdir?

Mideyi rahatlatma özelliği olan bu şerbet, bağırsakları harekete geçirerek şişkinliğe de iyi gelmektedir.

Karaciğer ve kalp-damar hastalıkları içinde bire birdir.

Bu bitkinin zayıflatma özelliği de bulunmaktadır.

İçerisinde bol miktarda demir yer almaktadır.

Migren ve baş ağrılarına da iyi gelir.

Hücre onarma özelliği bulunan bu bitkinin en dikkat çekici özelliklerinden biridir.

Yaşlanma belirtilerini de azaltır.

Kan basıncını dengelemek içinde kullanılmaktadır.

Kolesterolünüzü düzenlemeye yarar

Kansere karşı da bir koruyucudur

Enfeksiyonlar içinde faydası vardır.

Yüksek ateş şikayetini giderir.

Adet sancıları içinde kullanılmaktadır.

Stresi azaltır ve kişilere rahatlama sağlar.

Metabolizmayı hızlandırır, bu sayede vücut daha hızlı yağ yakar.

Hibiskus içerisinde yüksek miktarda malik asit ve magnezyum bulunur. Kanda bulunan glikoz seviyesinin de düzelmesini sağlamaktadır. Mide ve bağırsakta oluşan gazın giderilmesinde de etkilidir.Hazımsızlık, ateş gibi sorunlarınıza da çözüm olacaktır. C vitamini deposudur. Grip, nezle gibi hastalıklara iyi gelir.

Hilal Nas
hilalnas@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal