Yakın izleme pazarı (YİP) nedir? Yakın izleme pazarı nelerden oluşur? 2022 yakın izleme pazarı açılış ve kapanış saatleri

Borsada işlem yapmaya hazırlanan yatırımcıların gündeminde yakın izleme pazarı (YİP) bulunuyor. Peki Yakın izleme pazarı nelerden oluşur? İşte 2022 yakın izleme pazarı açılış ve kapanış saatleri...

25.06.2022-11:48 - (Son Güncelleme: 25.06.2022-11:48) Yakın izleme pazarı (YİP) nedir? Yakın izleme pazarı nelerden oluşur? 2022 yakın izleme pazarı açılış ve kapanış saatleri

Hisseler ve pazarlarla yakından ilgili olan binlerce yatırımcı Borsa İstanbul’daki şirketlerin hisselerini yakından takip etmek adına ‘’Yakın izleme pazarı’’ (YİP) adı verilen bir sistemi gündemlerine taşıyor. Daha önce gözaltı pazarı olarak da bilinen yakın izleme pazarı hakkında, özellikle de yakın izleme pazarı açılış ve kapanış saatlerini öğrenmek için arama motorlarını meşgul etmeye devam ediyor. 

Yakın izleme pazarı nedir?

Yakın izleme pazarı kapsamında bulunan şirketlerin hisseleri gerekli düzenlemeler ve standartlara uymayan bir yer bulunur. Bu tür hisselerin başında ‘’W’’ harfi görülmektedir. Borsa İstanbul içerisinde bulunan bu hisselerin bulunma koşulları şu şekildedir:

Kamu haklarının korunması

Yatırımcıların var olan haklarının korunması

Yatırımcılara likidite olanağı sağlanması

Sürekli olmak şartıyla gözetim, denetim ve kontrole tabi tutulması şeklindedir.

Yakın izleme pazarı

Borsa İstanbul içerisindeki şirket ve o şirketlerin paylarından oluşan yakı izleme pazarında hisseler olağan dışı şartların ortaya çıkması durumunda alınmaktadır. Yakın izleme pazarındaki hisse işlemleri bilinenin aksine kamuoyu ile sürekli olarak paylaşılmaz ve borsada belirtilen kurallara da pek uyulduğu söylenemez. Bu nedenle de Borsa İstanbul’da bu tür hisselerin görülme sıklığı nadir seviyededir.

Yakın izleme pazarı, şirketlere yatırım yapmış olan yatırımcıların pay sahiplerinden likidite sağlaması amacını taşımaktadır. Yakın izleme pazarı içinde genellikle şu şirketlerin hisseleri yer almaktadır:

Birko

Altınyağ

Cosmos Yatırım Holding

Dardanel Önentaş Gıda

Egeli Enerji Yatırımları

Atlantis Yatırım Holding

Artı Yatırım

Ekiz Kimya

Kapital Yatırım Holding

Server Film Prodüksiyon

MMC Sanayi

Ufuk Yatırım

Kervansaray Yatırım Holding

Karsusan Karadeniz Sanayi

Mensa Sanayi

2022 yakın izleme pazarı açılış ve kapanış saatleri

2022 yakın izleme pazarı açılış ve kapanış saatleri Borsa İstanbul tarafından belirlenmektedir. 2022 yakın izleme pazarı açılış ve kapanış saatlerinde bir çok işlemin ayrıntıları ayrıca belirtilmiştir. Bu ayrıntılar içerisinde işlemlerle ilgili neler yapılması gerektiği de yer alır. 2022 yakın izleme pazarı açılış ve kapanış saatleri şunlardır:

Açılış: 09.40 - 09.55

Kapanış: 18.00 - 18.10

Yakın izleme pazarının açılış saatleri hemen hemen her gün aynıdır. Fakat kapanış saatlerinde değişikler yapılabilir. Güncel 2022 yakın izleme pazarı açılış ve kapanış saatleri için Borsa İstanbul’un resmi internet sitesini ziyaret edebilirsiniz. 

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal