Whitney Houston Biyografisi Beyazperdeye Uyarlanıyor

2012 yılında aramızdan ayrılan 3 Grammy ödüllü müzisyen Whitney Houston'ın hayatı beyazperdeye uyarlanıyor. Filmin yönetmenliğini ise Stella Meghie üstleniyor.

24.04.2020-10:05 - (Son Güncelleme: 24.04.2020-10:02) Whitney Houston Biyografisi Beyazperdeye Uyarlanıyor
2012 yılında, henüz 48 yaşındayken hayatını kaybeden müzisyen Whitney Houston'ın hayatı film oluyor.

Yönetmen Stella Meghie, “I Wanna Dance With Somebody” başlıklı bir Whitney Houston biyografisi üzerinde çalışmaya başladı.

Filmin senaristliğini ise Anthony McCarten üstleniyor.

Houston, kariyeri boyunca dünya çapında 200 milyondan fazla albüm sattı ve tüm zamanların en çok ödül alan kadın müzisyeni oldu.

WHITNEY HOUSTON KİMDİR?

Dünyanın "en çok ödül alan kadın şarkıcısı" unvanını alarak rekorlar kitabına giren müzisyen, Cissy Houston gibi başarılı bir gospel şarkıcısının kızı ve Dionne Warwick gibi başarılı bir R&B şarkıcısının kuzeni olarak dünyaya geldi.

Çocukluk yaşlarından itibaren müzikle ilgilenmeye başlayan Houston, önceleri doğduğu yer olan New Jersey'deki kilise korolarında şarkı söyledi ve zamanla da profesyonelliğe adım attı.

Whitney Houston'un ilk hiti Teddy Pendergrass'le 1984'te yaptığı 'Hold me ' isimli şarkıdır. Bu şarkı Whitney'in 1985'te çıkaracağı ilk plağının habercisi olmuştu. Aynı bu single gibi Houston'un ilk kişisel albümü de çok sevilmiş ve önemli bir satış grafiği elde etmişti.

Albümden çıkan "Saving all my love for you", "Greatest love of all" ve "How will i know" gibi parçalar uluslararası bir başarı elde ederken ABD listesi Billboard Hot 100'de zirveye oturmuştu. Ayrıca "Saving all my love for you" sanatçıya o yıl üç dalda aday olduğu Grammy müzik ödüllerinde ilk ödülünü kazandırmıştı.

Sadece 2 yıl sonra Whitney, 2. solo albümü olan 'Whitney'i çıkarmıştır. 19 milyon gibi ciddi bir satış grafiği elde eden albümden çıkan single'lar,"I wanna dance with somebody", "So emotional", "Didn't we almost have it all" ve "Where do broken hearts go"'dur. Bu albümle de Whitney Houston, ikinci Grammy'sini kucaklamıştı.

1990'da Whitney Houston, üçüncü kişisel albümü "I'm your baby tonight"ı yayımladı. 10 milyon adetlik bir satışa ulaşsa da önceki albümlerinden daha az satmıştı. Bu arada olimpiyatlar için seslendirdiği 'One moment in time' adlı şarkıyla listelerde önemli başarılar elde etmiştir.

1992'de Houston, Oscar'lı aktör Kevin Costner'la "The Bodyguard" adlı filmde baş rolü paylaştı. Film büyük beğeni topladı. Ama asıl başarı, Houston'un filmden sonra çıkardığı soundtrack albümle geldi. Dünya çapında 42 milyona yakın satan soundtrack, Houston'un en büyük hitlerini barındırmaktadır.

Whitney Houston, bu albümle 3 Grammy ödülünün dışında çok sayıda ödül de kazandı. Aynı dönemde meslektaşı Bobby Brown ile evlendi ve bu evlilikten 1993'te "Bobby Kristina" isimli bir kızı oldu.

2001 yılında Michael Jackson'ın solo kariyerinin başlamasının 30. yıl dönümünde Michael Jackson'ın "Wanna be startin' something" isimli şarkısını seslendirdi ve bu şarkıyla sesinin hâlâ güçlü olduğunu ispatlamıştı. R & B şarkıcısı Aaliyah ile ortak bir projede yer alacakken Aaliyah'ın ani ölümü üzerine proje rafa kaldırıldı.

11 Şubat 2012'de Beverly Hills'deki Beverly Hilton otelindeki odasındaki küvette ölü bulundu. 8 Şubat 2012 tarihinde doğum yeri New Jersey'de babasının yanında Fairview Mezarlığı'na defnedildi.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal