Vinnitsa hava alanı nerededir? Rusya, Ukrayna havaalanını ateş altına aldı: 9 kişi hayatını kaybetti!

Rus güçlerinin, Ukrayna'nın Vinnitsa bölgesinde bulunan havaalanına gerçekleştirdiği saldırıda 5'i sivil 9 kişinin hayatını kaybettiği duyuruldu. Bu haber üzerine akıllara gelen Vinnitsa hava alanı nerededir? sorusunu sizler için derledik

07.03.2022-11:25 - (Son Güncelleme: 07.03.2022-14:11)

Geçtiğimiz hafta Rusya’nın Ukrayna’ya gerçekleştirdiği saldırının 12'inci günü. Rusya, Ukrayna’ya dört bir yandan saldırırken Ukrayna ise gerek yerel halkın katılımıyla gerekse askeri gücü ile karşılık vermeye devam ediyor. Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, sosyal medya aracılığıyla halkına seslnerek, 'Saldırıya geçin' çağrısı yapmıştı. Bu olayların üzerine, dün akşam Rus güçlerinin, Ukrayna'nın Vinnitsa bölgesinde bulunan havaalanına gerçekleştirdiği saldırıda 5'i sivil 9 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.


9 kişi hayatını kaybetti

Rusya'nın Ukrayna topraklarına yönelik saldırıları devam ederken, dün akşam saatlerinde Rus askerleri, Ukrayna'nın Vinnitsa bölgesinde bulunan bir havaalanını vurdu. Ukrayna Acil Servisi tarafından yapılan açıklamaya göre, Rus güçlerinin Vinnitsa kentinde Gavrişevka köyünde bulunan havaalanına saldırmasının ardından 15 kişi enkaz altından çıkarılırken, 4'ü asker, 5'i sivil olmak üzere 9 kişi ise hayatını kaybetti.

Vinnitsa hava alanı nerededir?

Vinnytsia Uluslararası Havalimanı, Ukrayna'nın Vinnytsia bölgesindeki Vinnytsia şehrine hizmet veren Havryshivka köyü yakınlarında bulunan bir havalimanıydı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal