Veganlar İçin Kıymasız Lahmacun Tarifi

Hayvansal gıdalar tüketmeyen vejetaryenler için enfes bir tarifimiz var! İşte vejetaryen lahmacun tarifi. Veganlar için kıymasız lahmacun nasıl yapılır? Gerekli malzemeler nelerdir? Detaylar haberimizin içeriğinde…

11.04.2020-17:09 - (Son Güncelleme: 11.04.2020-17:06) Veganlar İçin Kıymasız Lahmacun Tarifi

Bitkisel ağırlıklı beslenmek günümüzde bir akım haline geldi. Ancak bitkisel ağırlıklı beslenirken bazı lezzetlerden de mahrum kalınmak zorunda değil. Örneğin lahmacun! Vegan lahmacun için ihtiyacınız olan malzemeler ve yapılışını sizin için derledik. İşte detaylar…

MALZEMELER

  • 4 Adet dilimlenmiş domates,
  • 2 Adet küp kesilmiş soğan,
  • 8 Diş ince dilimlenmiş sarımsak,
  • 1 Tutama doğranmış maydanoz,
  • 1 Adet küp kesilmiş kırmızıbiber,
  • 1 Adet küp kesilmiş yeşilbiber.

Bu malzemeleri 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı ile yaklaşık 10 dakika kadar pişirdikten sonra üzerine şu baharatları ekleyin:

  • 4 Yemek kaşığı pul biber,
  • 4 Yemek kaşığı karışık baharat,
  • 2 Yemek kaşığı sarımsak tozu,
  • 4 Yemek kaşığı salça.

Baharatları ekleme işleminden sonra karışımın marine olması için 1 saat boyunca bekletin ve her 15 dakikada bir karıştırın.

HAMURU İÇİN:

  • 5 bardak un
  • 2 bardak su
  • Bir tutam tuz

NASIL YAPILIR?

Unu eleyerek geniş bir kabın içerisine alın ve üzerine suyunu azar azar ekleyerek karıştırın. Kıvamını aldığında üstünü örterek 30 dakika serin bir ortamda bekletin. Daha sonra temiz bir tezgahın üzerinde hamuru 5 dakika boyunca yoğurun. Yoğurma işleminden sonra hamuru 8 cm çapında toplara bölün. Ardından hamuru istediğiniz şekilde açın ve üzerine yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine yerleştirin. Daha önce hazırladığınız ve 1 saat beklemeye bıraktığınız iç karışımını hamurun üzerine eşit şekilde yayarak 180 derecelik bir fırında 30 dakika boyunca pişirin. İşte bu kadar! Afiyet olsun…

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal