Van'da Coronavirüs Vakalarını Gizleyen Muhtara Soruşturma

Van'ın Başkale ilçesine bağlı Örmetaş Mahallesi muhtarı, mahalledeki coronavirüs vakalarını gizlerken, muhtar hakkında görevini kötüye kullandığı ve gerçeğe aykırı bilgi verdiği gerekçesiyle soruşturma başlatıldı.

20.04.2020-10:07 - (Son Güncelleme: 20.04.2020-09:56) Van'da Coronavirüs Vakalarını Gizleyen Muhtara Soruşturma

Çin'in Vuhan kentinden yayılmaya başlayan coronavirüs salgını ülkemizde de görülürken bu süreçte muhtarlara da önemli görevler düştü. İstanbul'dan 7 Nisan tarihinde Van'ın Başkale İlçesi Örmetaş Mahallesi'ne giden 1 kişide coronavirüs vakası tespit edildi. Bunun üzerine mahalle hıfzıssıhha kurulu tarafından karantinaya alındı. 

Mahallede yapılan incelemelerin ardından, mahalleye İstanbul'dan gelen başka kişilerin de olduğu ve mahalle Muhtarı Mikail Duman tarafından gizlendiği tespit edildi. Mahalledeki kritik durum sonrası incelemeler artarken, mahalledeki toplam vaka sayısının 44'e çıktığı belirtildi. 

Yaşanan tüm gelişmelerin ardından Van Cumhuriyet Başsavcılığı muhtar hakkında 'görevi kötüye kullanıp gerçeğe aykırı bilgi vererek 44 kişinin pandemiye yakalanmasına neden olduğu' gerekçesi ile soruşturma başlatıldı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal