Valilikten kritik açıklama: Bu gece ve yarın kuvvetli geliyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yaptığı açıklamada İstanbul genelinde bu gece yarısı ve yarın kuvvetli sağanak yağış beklendiğini bildirdi. İstanbul Valiliği de sağanak yağıştan kaynaklı yaşanabilecek olumsuzluklara karşı vatandaşları tedbirli olmaya davet etti.

16.06.2023-17:40 - (Son Güncelleme: 16.06.2023-18:11)

Sosyal medya hesabından hava durumu ile ilgili önemli bir açıklama yapan İstanbul Valiliği, Meteoroloji’nin şehir genelinde bu gece yarısı ve yarın sağanak yağış yaşanacağına vurgu yaparak vatandaşları tedbirli olmaya davet etti. 

Bu gece ve yarın kuvvetli geliyor

NTV’nin haberine göre; Paylaşımda bu gece ve yarın sağanak yağış beklendiği, tedbirli olunması gerektiği belirtildi.

Öte yandan Meteoroloji Genel Müdürlüğü de son hava tahmin raporunda İstanbul için havanın gün içinde parçalı bulutlu olacağını, gece saatlerinde ise Avrupa Yakası'nın yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı olacağını duyurdu.

Valiliğin açıklaması şu şekilde:

İstanbul Valiliği Sağanak Yağış

‘’Yapılan son meteorolojik değerlendirmelere göre; bugün gece saatlerinden sonra,

Cumartesi akşam saatlerine kadar İstanbul Anadolu Yakası'nda yerel olarak kuvvetli (21-50kg/m2) sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve yağış anında kuvvetli rüzgâr gibi olumsuzluklara karşı vatandaşlarımızdan dikkatli ve tedbirli olmalarını önemle rica ediyoruz.’’

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal