Vahşi Batı'da Bir Türk Şerif

Amerika Birleşik Devletleri’nin (ABD) Virginia eyaletine bağlı Falls Church şehri Şerif Departmanı’nın başına Türk kökenli Amerikalı Metin ‘Matt’ Çay getirildi.

22.08.2020-09:22 - (Son Güncelleme: 22.08.2020-09:16) Vahşi Batı'da Bir Türk Şerif

ABD'nin Virginia eyaletinde bir Türk, kasabanın şerifi ilan edildi. 20 yıldır Virginia eyaletinde emniyetin farklı bölümlerinde çalışan Metin Çay, Falls Church şerifinin sağlık sorunları nedeniyle emekli olmasından sonra şehrin asayişinden sorumlu kanun adamı olacak.

Şerif yardımcısı konumundaki Metin Çay'a yakın çevresi ''Matt'' diye sesleniyor. 54 yaşındaki Stephen Bittle’den boşalan koltuğa geçen Türk, yemin ederek görevine başladı. Her dört yılda bir seçilen pozisyon için seçimler Kasım 2021’de gerçekleşecek. Çay’ın seneye seçimlere katılması bekleniyor.

ASAYİŞ BERKEMAL

Falls Church’te polis departmanı bulunmasına rağmen Fall Church Şerif Departmanı mahkeme güvenliğinden, mahkumların ulaşımından, trafik kontrolü, özel etkinlikler ve trafik eğitimi gibi alanlardan sorumlu. 

20 yıldır Virginia eyaletinde emniyet güçlerinde tecrübesi bulunan Çay, Şubat 2003'te Falls Church Şerif ofisine katıldı ve polis departmanında çalıştı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal