Uzmanlar Coronavirüste Sahte Şafak Uyarısında Bulundu

Dünya genelinde etkisini gösteren coronavirüs salgınında ikinci dalga korkusu yaşanırken, şimdi de uzmanlar 'Sahte Şafak adlı tehlikeye karşı uyarıda bulunuyor. Coronavirüs vakasını yenen hastalarda tekrar coronavirüs belirtileri görülüyor.

04.05.2020-14:21 - (Son Güncelleme: 04.05.2020-14:07) Uzmanlar Coronavirüste Sahte Şafak Uyarısında Bulundu

Çin'in Vuhan kentinden yayılmaya başlayan coronavirüs salgını dünya genelinde 3.5 milyondan fazla insanı etkiledi. Salgında şimdilerde ikinci dalga korkusu yaşanırken, Avustralya'nın Yeni Güney Galler eyaletinde yaşayan 35 yaşındaki Mirabai Nicholson-McKellar, coronavirüse yakalandıktan sonra 1 aydan fazla tedavi gördü. Sağlığına kavuştuktan sonra evine gönderilen adama 72 saat sonra yapılan testler sonucu karantinadan çıkma izni verildi.

McKellar, nefes darlığı ve göğüs ağrılarının tekrar etmesi üzerine yine acile serviste gitti. Burada yapılan coronavirüs test pozitif çıktı. Genç kadın konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, "Bu ne zaman bitecek, sürekli düşünüyorum. Hala hasta mıyım, değilsem bunu nasıl bileceğim?" ifadelerini kullandı.

"HERKES BUNU ÇÖZMEYE ÇALIŞIYOR"

Uzmanlar bu duruma ise 'sahte şafak' ismini veriyor. Stanford'dan Yvonne Maldonado'nun yaptığı açıklamada, "Herkes bunu çözmeye çalışıyor. Bir insan hasta olduğunda ne yapacağız? Bağışıklık kazandıklarını mı düşüneceğiz yoksa diğer insanlar için potansiyel bir bulaşma tehdidi olduklarını mı?" ifadelerini kullandı.

Michelle Biehl ise "Çok sayıda hasta ruhsal sorunlarla boğuşuyor. Ne zaman tam olarak iyileşeceklerini bilmek istiyorlar. Bu yüzden anksiyete, depresyon ve travma sonrası stres bozukluğu yaşıyorlar." dedi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal