ABD Dışişleri Bakanı Pompeo: Coronavirüs Vuhan'daki Laboratuvarda Yapıldı

ABD Dışişleri Bakanı Pompeo, "Coronavirüs Vuhan’daki laboratuvarda yapıldı." ifadelerini kullanırken, "Rahatlıkla söyleyebilirim ki virüsün Vuhan’da bulunan laboratuvardan geldiğine dair çok sayıda kanıt mevcut." dedi.

04.05.2020-10:54 - (Son Güncelleme: 04.05.2020-11:19) ABD Dışişleri Bakanı Pompeo: Coronavirüs Vuhan'daki Laboratuvarda Yapıldı

Çin'in Hubey eyaletindeki Vuhan şehrinde ilk kez kendini gösteren ölümcül coronavirüs, dünya genelinde 240 binden fazla kişinin hayatına mal oldu.

Salgının en fazla yıkım yarattığı ülke olduğu ABD'de söz konusu virüsün Çin'de laboratuvarda oluşturulduğu yönündeki iddialara ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo da katıldı.

"ÇOK SAYIDA KANIT VAR"
Pompeo "Coronavirüs Vuhan’daki laboratuvarda yapıldı." ifadelerini kullanırken, "Rahatlıkla söyleyebilirim ki virüsün Vuhan’da bulunan laboratuvardan geldiğine dair çok sayıda kanıt mevcut." dedi.

Pompeo, ABD Başkanı Donald Trump’ın önceki günlerde aktardığı gibi coronavirüsün insan yapımı olduğunu, yarasa veya hayvan pazarından kaynaklanmadığını tespit eden kanıtlara sahip olduklarını belirledi.

"ÇİN DÜNYAYI UYARMADI"
Pompeo, "Şu ana kadar birçok uzman bu virüsün insan yapımı olduğunu düşünüyor. Buna inanmamak için hiçbir neden yok.’’ diye konuşurken, açıklamasının kalan kısmında Çin’i, salgın hususunda dünyayı bilgilendirmemekle itham etti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal