Uzman isimden yatırımcılara uyarı geldi: Ekranda yazan rakamlara inanmayın!

Altın ve dolardaki yönün nasıl devam edeceğiyle alakalı vatandaşlar merakla araştırmalarını sürdürürken Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş'ten kritik uyarılar geldi.

11.05.2022-09:49 - (Son Güncelleme: 11.05.2022-09:59) Uzman isimden yatırımcılara uyarı geldi: Ekranda yazan rakamlara inanmayın!

Dolarda meydana gelen yükseliş ve altındaki bir aşağı bir yukarı hareketlilik sürerken, Piyasa Uzmanı İslam Memiş, yatırımcılara çok net uyarılarda bulundu.

Bugün dolar 15 lira seviyesini geçerken, altın ise geçtiğimiz hafta 900 liranın altını görmesine rağmen şu sıralar 908 lira seviyelerine kadar çıktı. Piyasalar bugüne de hareketli başlarken, yatırımcı vatandaşlar ise ellerinde bulunan altın ve dolarları değerlendirmek adına uygun bir fırsat olup olmayacağını heyecanla bekliyor. Bu bağlamda altın ve dolardaki yükselişle alakalı açıklamalar yapan İslam Memiş yatırımcıların akıllarındaki sorulara yanıt verdi.

İslam Memiş

Hataya düşmeyin

Altının 900 lira civarlarında olmadığının altını çizen Memiş, ekranda yazan sayıları baz alarak hareket edenlerin yanlış bir çizgiyi takip ettiklerini aktardı.

Bu sene içerisinde yükselişlerin süreceğine vurgu yapan Memiş şu ifadeleri kullandı:

"Dolar kuru uzun bir aradan sonra yurtiçi piyasalarda 15 Lira seviyesinin üzerine yükseldi. 15.30 Lira seviyesini güçlü bir destek seviyesi olarak kısa vade için takip edeceğiz. Kısa vade için takip ettiğimiz bant aralığı aşağıda 14.80 yukarıda 15.30 Lira bant aralığı. Yatırımcılar bu bant aralıklarını yakından takip etmesi gerekiyor''

Yeni zirveler Haziran ve Temmuz'da

Haziran ve Temmuz döneminde yeni zirveler yaşanma olasılığının çok yüksek olduğunu belirten Memiş, ''Özellikle Temmuz aylarında yeni zirveler gündeme gelebilir. 15 Lira seviyesinin altına sarkma yaşanırsa dövizle ticaret yapanlar ve döviz borcu olanlar bu fırsatı değerlendirmeli diye düşünüyorum. Özellikle dolar endeksinin 104 seviyesinde olduğu bir gündeyiz. Muhtemelen de yıl içerisinde bu yükselişler devam edecek" açıklamalarını kaydetti.

Piyasadaki baskılamaya dikkat

Amerika Merkez Bankası'nın (FED) bu sene içerisinde toplamda 150 baz faiz artırımına gidebileceğini aktaran Memiş, FED'in verdiği faiz kararlarının piyasaya olan etkileri hakkında da konuştu. Memiş, dolarda meydana gelen düşüşlerin geçici olduğuna vurgu yaparak, "Doların her geri çekilmesi veya 15 Lira seviyesinin altındaki rakamlar orta ve uzun vade için kalıcı olmayacağını da bize göstermiş oluyor." dedi.


Diğer emtia fiyatlarında da bir baskı meydana geldiğini ve altın-gümüş gibi emtialar sert düşüşlerin görülebileceğini aktardı.

Bankadan al sat yapanlara uyarı

Bankalar aracılığıyla altında al-sat yapacaklara yine uyarılarda bulunan Memiş, "Gümüş ve altın fiyatlarının veya döviz kurlarının ekranda gördüğü fiyatlar ile alakası olmadığını tekrar belirtmek isterim" ifadeleriyle açıklamalarını sonlandırdı.

Tarık Bulduk
tarikbuldk@gmail.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal