Üsküdar'daki Çekirdek Yasağına Havadan 61 TL Ceza

Üsküdar Belediyesi, sahile yemiş kabukları atılmaması kararı yönünde keskin adımlar atıyor. Bu doğrultuda çekirdek kabuklarını drone ile tespit etmeye başlayan belediye, çevreye kabuk atanlara para cezası uygulayacağını belirtti.

09.07.2020-15:11 - (Son Güncelleme: 09.07.2020-16:13) Üsküdar'daki Çekirdek Yasağına Havadan 61 TL Ceza

Harem’den Küçüksu’ya kadar 24 saat kontrol altında olan Üsküdar'da çevreyi yemiş kabuğu ile kirleten vatandaşlara 61 lira idari para cezası uygulanacağı bildirildi.

Bu doğrultuda sahil kesimini hem karadan hem de havadan denetleyen Üsküdar Belediyesi, Zabıta Müdürlüğü ile birlikte hareket ederek Kız Kulesi itibariyle Üsküdar sahil şeridini motosikletli ekipler ve drone ile takip ediyor.

Bu husus ayrıntılı açıklamalarda bulunan Zabıta Müdürü Kubilay Ay, "Belediye Başkanımız Hilmi Türkmen’in açıklamasıyla birlikte dün akşam itibariyle yasak uygulanmaya başlandı. Bugün ise drone ile havadan motosikletli ve yaya zabıta ekiplerimiz ile denetimlerimiz başladı.

Bu konuda vatandaşlarımızı uyarıyoruz. Uyarıya uymayan vatandaşlarımıza da Kabahatler Kanunun ilgili maddesince 61 TL cezai işlem uyguluyoruz. Bu konuyla ilgili 24 saat personelimiz Haremden başlayarak Küçüksu’ya kadar 12 kilometrelik sahil hattında denetim halinde olacak“ dedi.

Üsküdar sakini bir vatandaş olan İhsan Zeki Azaklı ise şu açıklamaları gerçekleştirdi: "Dün itibariyle medyada yayımlanmasıyla yasağın uygulanmaya başladığını halkımızda duydu. Dün akşam bir arkadaşımıza ceza yazıldı. Bugün ise drone ile havadan ve karadan denetimler devam ediyor. Uygulamadan çok memnunuz her taraf pırıl pırıl oldu” 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal