Valilik uyardı: Kuvvetli sağanak yağış bekleniyor!

Ankara'nın hava durumuyla ilgili yapılan son uyarılar, gelecek günlerde kentte şiddetli yağışların beklendiğini gösteriyor. Ankara Valiliği, Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün tahminlerine dayanarak, Pazar günü şehir genelinde kuvvetli gök gürültülü sağanak yağışlar yaşanabileceği konusunda vatandaşları uyardı.

27.04.2024-16:29 - (Son Güncelleme: 27.04.2024-16:36) Valilik uyardı: Kuvvetli sağanak yağış bekleniyor!

Ankara Valiliği'nin sosyal medya hesabından yapılan duyuruda, 28 Nisan Pazar günü Ankara'nın genelinde etkili olması beklenen gök gürültülü sağanak yağışların, öğle saatlerinden itibaren şiddetini artırarak yerel olarak kuvvetli olabileceği belirtildi. Bu durumun ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, ani kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına gibi olumsuzluklara neden olabileceği vurgulandı. Vatandaşların güvenliği ve yaşanabilecek olumsuzluklardan korunması adına Ankara Valiliği, bu tip hava koşullarında dikkatli ve tedbirli olunması gerektiğini önemle hatırlattı. Ulaşımda aksamalar yaşanabileceği göz önünde bulundurularak, sürücülerin ve yayaların daha dikkatli olmaları gerektiği belirtildi.

Valilik uyarıda bulundu

Günlük yaşamı etkileyebilecek bu hava koşullarına karşı alınacak önlemler ve hava durumuna uygun davranışlar, olası risklerin en aza indirilmesi açısından son derece önemli. Ankara Valiliği'nin bu uyarısı, vatandaşların kendilerini ve çevrelerini korumak için gerekli önlemleri alarak dikkatli olmalarını sağlamayı amaçlıyor.


Valilik, yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi:

“ANKARA'DA YEREL KUVVETLİ GÖK GÜRÜLTÜLÜ SAĞANAK YAĞIŞ BEKLENİYOR!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Analiz ve Tahmin Merkezinden alınan son verilere göre; 28.04.2024 Pazar günü Ankara il genelinde beklenen gök gürültülü sağanak yağışların öğle saatlerinden sonra etkisini artırarak yerel olarak kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, ani kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Kamuoyunun bilgisine sunulur.”


Ceren Pekşen
cerenpeksen@haber365.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal