UNRWA’dan Batılı ülkelere kritik açıklama: Bağışı keserseniz milyonlarca insan mağduriyet yaşayacak!

75 yıldır abluka altında olan Gazze’ye desteklerini sağlayan Birleşmiş Milletler Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA) Genel Komiseri Philippe Lazzarini’den kritik bir açıklama geldi. UNRWA'ya bağışları kesilmesi Gazze'dekilerle birlikte civar ülkelere sığınmış olan Filistinli mültecilere, önemli bir darbe vurmak anlamına geldiğini söyledi.

20.02.2024-16:41 - (Son Güncelleme: 20.02.2024-16:41)

UNRWA Genel Komiseri Lazzarini, Batılı ülkelerin, UNRWA üzerinden milyonlarca Filistinliye yardım sağlayan bu kuruma desteklerin kesilmesinin Gazze'dekilerin yanı sıra Ürdün, Suriye ve Lübnan'daki yüz binlerce Filistinli mülteciye yardımları olumsuz etkileyeceğini kaydetti.

Milyonlarca insan bu durumdan etkilenecek!

UNRWA'dan batılı ülkelere yardımlar hakkında çağrı

Bazı Batılı ülkelerin, İsrail'in öne sürdüğü iddiaları gerekçe göstererek, milyonlarca Filistinliye yardım sağlayan UNRWA'ya bağışları dondurmasının sonuçlarına ilişkin X sosyal medya hesabından önemli bir açıklama yaptı. Lazzarini, şu ifadeler yer verdi:  "Bağışçıların fonlarını dondurmasının sonuçları, yalnızca Gazze Şeridi'ndeki büyük insani ihtiyaca yanıt verme yeteneğimizi etkilemekle kalmayacak, aynı zamanda okullarımızda yüz binlerce kız ve erkek çocuğunun bulunduğu ve Ajansın 2 milyon Filistinli mülteciye temel Sağlık hizmeti sağladığı Batı Şeria, Doğu Kudüs, Ürdün, Suriye ve Lübnan'daki faaliyetlerine de darbe vuracak."

‘‘İsrail saldırdı ve tonlarca gıda ve ilaç yok edildi!’’

UNRWA'dan batılı ülkelere yardımlar hakkında çağrı

Lazzarini’n Filistin halkı için kullandığı ifadeye göre, "Onların birçoğu için UNRWA tek cankurtaran halatıdır." BM üyesi devletlerin gönüllü katkılarıyla finanse edilen UNRWA, faaliyetlerine başladığı 1950'den bu yana Filistinli mültecilere gıda, sağlık, eğitim ve barınak gibi insani yardımları sağlayan ana kuruluş konumunda bulunuyor. Milyonca insanın temel ihtiyaçlarını karşılayan bu kuruluş, yaklaşık 74 yıldır Filistinlilerin yanında durarak, yaralarını sarmaya çalışırken, çatışmaların yaşandığı bu süreçte tesisleri defalarca İsrail tarafından vuruldu, tonlarca gıda ve ilaç yok edildi.

Desteği geri çeken bazı Batılı devletler!

UNRWA'dan batılı ülkelere yardımlar hakkında çağrı

İsrail’in Batılı Avrupa ülkelerinde çağrıda bulunduğunda; Almanya, İsviçre, İtalya, Kanada, Finlandiya, İzlanda, Avustralya, İngiltere, Hollanda, ABD, Fransa, Avusturya, Japonya ve Estonya UNRWA'ya yönelik finansal desteğini geçici süreyle durdurma kararı aldıklarını açıklamıştı. Geri çekilmeyerek destekler vermeye devam eden ülkeler ise Norveç, İrlanda ve İspanya ise UNRWA'ya desteklerini sürdüreceklerini duyurmuştu.


Züleyha Koyunoğlu
zuleyhakoyunoglu@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal