Umre Yasağı Kalktı Mı?

Suudi Arabistan tarafından koronavirüs salgını sebebiyle yasaklanan hac ve umre yasağı kalktı mı? Ramazan ayında kabe tavaf edilecek mi? Hac ve Umre yasağı ne zaman kalkacak?

06.04.2021-14:09 - (Son Güncelleme: 06.04.2021-14:09) Umre Yasağı Kalktı Mı?

Koronavirüs salgını nedeniyle Suudi Arabistan tarafından yasaklanan hac ve umre yasağı kalktı mı? Ramazan ayında hac ve umre yapılabilecek mi? Hac ve umre nedir? İşte detaylar.

UMRE YASAĞI KALKTI MI?

2021 Ramazan ayı yaklaştı ve Müslümanlar kutsal topraklara gitme hayalini gerçeğe dönüştürmek için 'umre yasağı kalktı mı?' sorusunu sıklıkla sormaya başladı. Geçtiğimiz yıl, koronavirüs salgınının başlamasıyla birlike Suudi Arabistan hükümeti hac ve umre ziyaretlerini geçici bir süreyle yasaklamıştı. Ancak bu konu hakkında bir son dakika haberi gündeme girdi. Peki, 2021 umre yasağı kalktı mı? 

Suudi Arabistan Hac ve Umre Bakanlığı, Ramazan ayının başlaması ile birlikte, aşı olan ya da vücudu koronavirüse karşı bağışıklık kazanmış kimselerin Suudi Arabistan'a umre ziyareti gerçekleştirebileceğini açıkladı. Yapılan bu açıklama Müslümanları sevince boğdu. Ancak umre ziyaretine sadece koronavirüse karşı bağışıklık geliştirenlerin gidebilecek olmalı, hali hazırda virüs kapmamış kişileri hayal kırıklığına uğrattı.

UMRE YASAĞININ DETAYLARI

Suudi Arabistan Hac ve Umre Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada iki doz halinde koronavirüs aşısı olan ve aşının üzerinde en az 14 gün süre geçirmiş kimseler Suudi Arabistan ülkesine gidebilecek ve hac ziyaretini gerçekleştirebilecek.

UMRE NEDİR?

Umre, hac için tahsis edilmiş olan beş gün dışında, kişinin istediği zaman ihrama girerek Kabe'yi 7 defa tavaf etmesidir. Kelime olarak ziyaret etmek anlamını taşır. Sadece Müslüman olanlar umre görevini yerine getirebilir.

Umrenin 2 adet farzı vardır. Bunlar; İhrama girmek ve Kabe'yi tavaf etmektir. Umre yapmak İslam dinine göre Sünnet'tir. Şafii ve Hanbeli mezheplerine göre ise farzdır.

HAC NEDİR?

Hac ise umreden farklı olarak sadece Zilhicce ayında yani Ramazan ayında yapılan İslami bir görevdir. İslamın beş şartından biridir ve imkanı olan her Müslümanın hayatında en az 1 defa Hac görevini yerine getirmesi farzdır. Ancak Haccın farz olması için birtakım şartlar bulunmaktadır. Bu şartlar;

Kişinin ergenlik yaşına girmiş olması ve akıl sağlığının yerinde olması.

Kişi özgür olmalı. 

Hac ibadetini yerine getirmek isteyen kişinin gerekli olan maddi imkana sahip olması.

Hac ibadetini yapabilmek için sağlıklı olması.

Hacca giden yolların güvenli olması.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal