Suudi Arabistan Yeni Umre Programını Açıkladı

Suudi Arabistan'dan gelen yeni umre programı açıklandı. Koronavirüs önlemleri kapsamında düzenlenen planda ramazan ayı süreci içinde Kabe’yi ziyaret etmek isteyen kişiler, Mescid-i Haram’da itikaf veya sahur yapamayacak.

30.03.2021-10:22 - (Son Güncelleme: 30.03.2021-10:31) Suudi Arabistan Yeni Umre Programını Açıkladı

Suudi Arabistan Hükümeti, bu senede pandemi dönemi sebebiyle önlem alınması adına umre ziyaretlerinde birtakım değişiklikler yapmaya devam ediyor. Suudi Arabistan’ın Harameyn İşleri Genel Müdürü Abdurrahman Sudeysi, Ramazan ayı dolayısıyla Kabe’de ziyaretçi yoğunluğu yaşanacağı için bölgede yeni güvenlik tedbirleri alındığını bildirdi. 

Bu tedbirlerden bazıları, umrecilerin aşı olmadan Mescid-i Haram’a giriş yapamayacakları ve Kabe’yi ziyarette bulunmak isteyenlerin Mescid-i Haram’da itikaf veya sahur yapamayacakları oldu. 

İFTAR YEMEĞİ VERİLECEK 

Genel Müdür Sudeysi, iftar ve sahur gezilerinde Mekke emirliği ile iş birliği içinde, Mescid-i Haram’ı ziyaret edenlere iftar yemeği sunmaya hazırlandığını söyledi. Diğer yandan yemeklerin herkese tek tek dağıtılacağını ve ziyaretçilerin iftar için yanlarına sadece hurma alabileceklerini söyledi. 

KAMPANYA BAŞLATILDI 

Sudeysi, Mescid-i Haram’da iftar yapanların oruç esnasında yapılması gerekenleri iyi bir şekilde anlatılması için kampanya başlattıklarını söyledi. 

TAVAF ALANI 

Suudi Arabistan’ın aldığı önlemler içinde koronavirüs salgınından önce hem umrecilerin hem de namaz kılanların kullanabildiği tavaf alanının Kabe’ye yakın bir kısmının, umrecilere ayrılması da var.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal