Suudi Arabistan’dan, Umre İçin Bağışıklık Kazanma Şartı Getirildi

Suudi Arabistan’dan umre ziyareti için şart getirildi. Umreye gelmek isteyen ziyaretçilerden koronavirüse karşı alınan şartlar kapsamında 3 kategori belirlendi. Buna göre koronavirüse karşı bağışıklık kazananlar umre yapabilecek.

06.04.2021-09:21 - (Son Güncelleme: 06.04.2021-12:36) Suudi Arabistan’dan, Umre İçin Bağışıklık Kazanma Şartı Getirildi

Dünya çapında milyonlarca insanın ziyaret ettiği Suudi Arabistan'daki kutsal topraklar koronavirüs önlemleri kapsamında uzun süredir sessizliğe hakim olmuştu. Hac ve umre ziyaretlerine ara verilmiş , belli süre sonra ise geçici sayıda ziyaret alınmıştı. Diğer yandan dünya genelinde ise aşı uygulamasında ilerleme kaydedilirken Suudi Arabistan Hac ve Umre Bakanlığı, Ramazan ayından itibaren yeni uygulamalarla normalleşme adımları atacağı belirlendi. 

3 KATEGORİ TEK ŞART: KORONAVİRÜSE KARŞI BAĞIŞIKLIK KAZANMIŞ OLMAK 

Bununla beraber umre için ülkeye alınacaklar için 3 kategori gözlemlendi. Bu kategorilerin 3'ü de koronavirüse karşı bağışıklık kazanmış olma şartını içinde bulunduruyor. Bakanlık tarafından gelen açıklamada, iki doz aşı olmuş, aşı olmasının üzerinden en az 14 gün geçmiş ve hastalığı geçirip iyileşmiş olmak üzere toplam üç kategorideki kişilerin bağışıklık kazanmış kabul edileceği açıklandı. 

MESCİD-İ NEBEVÎ'YE GİRME HAKKI 

Bağışıklık kazanan kişilere umre yapma hakkının yanı sıra Mekke'deki Ulu Cami'de namaz kılma ve Medine'deki Mescid-i Nebevî'ye girme hakkı da tanınacak. Bağışıklık şartının yanında, ziyaret için izin verilecek kişiler için de bazı yeni uygulamalar gerçekleşecek. 

YENİ DÜZENLEMELER UYGULANACAK 

Buna göre kişilerin iftar yapmak için yanlarında sadece hurma ve su getirmelerine izin verilecek ve ziyaretçilere ferdi yemek dağıtımı yapılarak toplu olarak iftar yapılmasının önüne geçilecek. Ayrıca tavaf ve namaz için alanda yeni düzenlemeler uygulanacak bulaşın önüne geçilmeye çalışılacak. 

SUUDİ ARABİSTAN'DA 393 BİN KİŞİ VİRÜSTEN YAŞAMINI YİTİRDİ 

Suudi Arabistan'da yayınlanan resmi verilere göre koronavirüse yakalananların sayısı 393 bin, pandemiden ölenlerin sayısı ise 6 bin 700 olarak bildiriliyor. 34 milyon nüfuslu ülkede şu ana kadar 5 milyon doz aşı yapılmış durumda.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal