Umre Ziyaretleri Başladı

Suudi Arabistan idaresinin koronavirüs salgını sebebiyle ay ara verdiği umre ziyaretleri tekrar başladı. Peki Umre ibadeti nasıl yapılacak?

04.10.2020-09:16 - (Son Güncelleme: 04.10.2020-10:04) Umre Ziyaretleri Başladı

Suudi Arabistan'ın Mekke şehrindeki Mescid-i Haram ile Medine'deki Mescid-i Nebevi İşleri (Harameyn) Başkanlığının sosyal medya (twitter) hesabı üzerinden yapılan yazılı açıklamada, umre yapacakların koronavirüs önlemleri altında ulaştığı kaydedildi.

Suudi Arabistan, koronavirüs sebebiyle altı ay ara verilen ve bugün tekrar başlayacak olan umre ziyaretleri için bazı önlemler alınacağını 29 Eylül tarihinde bildirmişti.

Koronavirüs önlemleri çerçevesinde Kabe ve Haceru'l Esved etrafına yerleştirilen barikatın orada kalmayı sürdüreceği, umrecilerin Kabe ile Haceru'l Esved'e gitmesinin ve ellemesinin engelleneceği, Kabe'nin de içinde oduğu Mescid-i Haram'ın günde 10 defa dezenfekte edileceği kaydedilmişti.

Umrecilere zemzem suyunun kapalı kutularda verileceği, koronavirüs semptomları olan umreciler için de karantina odaları oluşturulduğu bilgisi paylaşılmıştı.

HAC İBADETİ SUUDİ ARABİSTAN'DA YAŞAYANLARLA SINIRLI

İçişleri Bakanlığı kaynakları, 23 Eylül tarihindeki açıklamada, ülke içerisinde umre yapmak isteyenler için 4 Ekim tarihinden itibaren Mekke'de, Kabe'nin de içerisinde olduğu Mescid-i Haram'ın % 30'luk kapasiteyle (günlük 6 bin kişi için) açılacağını, 18 Ekim tarihinden itibaren de Mescid-i Haram ve Mescid-i Nebevi'de yer alan Ravza-i Şerif'in % 75 kapasite ile ülke içinden ziyaretçileri alacağı bildirilmişti.

Kasım'ın başından itibaren de yurt içi ve yurt dışından umre ile ibadet için gelenlerin kabul edilmeye başlanacağını ifade eden kaynaklar, bu noktada Mescid-i Haram ve Mescid-i Nebevi'nin koronavirüs önlemleri alınarak tam kapasiteyle ibadete açılacağını belirtmişti.

Koronavirüs pandemisi sebebiyle bu sene hac ibadeti yalnızca Suudi Arabistan'da ikamet edenlerle sınırlı tutulmuş, yurt dışından hacı adayı alınmamıştı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal