Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali Başladı

Dünyanın ve Türkiye’nin en kapsamlı festivalleri arasında yer alan Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali, bu yıl online olarak sanatseverlerle buluşuyor.

19.05.2020-19:11 - (Son Güncelleme: 19.05.2020-19:13) Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali Başladı

Coronavirüs pandemisi nedeniyle online düzenlenecek festivallere bir yenisi daha eklendi.

2004 yılından bu yana düzenlenen Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali, bu sene dijital ortamda sanatseverlerle buluşuyor.

Canlı konserlerin tamamen iptal edilmediğini söyleyen festivalin sanat yönetmeni, piyanist Eren Levendoğlu “Bu ve benzer yapacağımız konserleri, bir platform olarak düşünüp, festival aracılığıyla ülkemizin yetiştirdiği genç müzisyenlerimizi dünyaya tanıtmak ilk hedefimiz” dedi.

Bugüne kadar 300 civarında etkinliğe ev sahipliği yapan festivalin sanat danışmanı Piyanist Gülsin Onay ise festival ile ilgili “Bu zor olduğu kadar aynı zamanda da farklı kazanımları olan bir durum. Yaratıcılığın ön plana çıktığı ve farklı düşünerek üretmenin önem kazandığı bir dönem. Teknolojinin tüm imkânlarını en iyi şekilde kullanarak, farklı bir ortamda, kapılarını dünyaya açan bir müzik festivali ile karşınızda olacağız” dedi.

Her yıl yaz mevsiminde 1,5 ila 2,5 aylık bir dönemi kapsayan festival kapsamında, konserler www.instagram.com/gumuslukfest sayfasından tüm gün canlı yayınlanacak.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal