Ukrayna NATO'ya Tepki Gösterdi

Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitro Kuleba, 14 Haziran'daki NATO zirvesine davet edilmemelerine karşı tepki gösterdi.

26.05.2021-23:21 - (Son Güncelleme: 26.05.2021-23:34) Ukrayna NATO'ya Tepki Gösterdi

Ukrayna Dışişleri Bakanı Kuleba, Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik saldırgan hareketler sergilediği bir zamanda 14 Haziran'daki NATO zirvesine davet edilmemelerini anlamadıklarını söyledi.

Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitro Kuleba, Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) Genel Sekreteri Helga Maria Schmid ile gerçekleştirdiği basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

''ANLAMIYORUZ''

Müttefiklerinin Transatlantik Birliğini görüşmek amacıyla kapalı toplantı düzenleme talebini anladıklarını ifade eden Kuleba, sözlerine ekledi:

"Bunun örneklerini gördük, 2017'de Brüksel'de mesela. Ama doğruyu söylemek gerekirse, Rusya'nın Karadeniz'de Ukrayna'ya ve üyelere karşı saldırgan hareketlerinin olduğu, Çekya'daki olaylardan bahsediyorum, bir dönemde nasıl kapalı bir toplantı gerçekleştirilir, nasıl Ukrayna'nın da dahil olduğu bir format bulunmaz gerçekten anlamıyoruz."

''ÜYELİK HAREKET PLANI OLMALI''

Kuleba, 2008 NATO Bükreş zirvesi gerçekleştiğinden itibaren "açık kapı politikası" için minnettar olduklarını fakat bu politika kararının üzerinden 13 yıl geçtiğini ve bir sonraki adımın Üyelik Hareket Planı olması gerektiğinin altını çizdi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal