WhatsApp: ''Mahremiyeti korumakta kararlıyız''

WhatsApp, Hindistan'da adli takip yapmak amacıyla mesaj içeriklerine erişimi zorunlu kılan düzenleme sebebiyle Hindistan hükümetine dava açtı.

26.05.2021-18:32 - (Son Güncelleme: 26.05.2021-19:06) WhatsApp: ''Mahremiyeti korumakta kararlıyız''

Facebook bünyesinde olan şirket, Delhi Yüksek Mahkemesi'ne yapmış olduğu başvuruda, mesajların, istenildiği takdirde adli makamlar tarafından inceleme yapılması için 3'üncü taraflarca erişilebilir olmasının, kullanıcıların mahremiyetini ihlal edeceği fikrinde.

 Düzenleme ile WhatsApp'ın mesajlaşmada kullandığı uçtan uca şifreleme yönteminden vazgeçmesine ilişkin vurgu yapan, bunun kişisel verilerin korunmasını ve bilgi güvenliğini riske atacağını savundu.

''MAHREMİYETİ KORUMAKTA KARARLIYIZ''

Mesajlaşma uygulaması olan WhatsApp’ın konuyla ilgili açıklamasında ise "Tüm dünyada sivil toplum temsilcileri ve teknik uzmanlar, özel mesajları 'erişilebilir' kılanın uçtan uca şifrelemeyi kıracağı ve bunun ciddi suistimallere yol açacağı konusunda uyarıyor. İnsanların özel mesajlarının mahremiyetini korumakta kararlıyız ve bu konuda Hint yasalarının elverdiği mücadeleyi yürütmeyi sürdüreceğiz." İfadelerini kullandı.

90 GÜNLÜK MUAFİYET SÜRESİ BUGÜN DOLUYOR

Yeni Delhi yönetimi, şubatta çıkan internet düzenlemesiyle Facebook, Twitter gibi sosyal paylaşım sitelerine suç teşkil edebilecek paylaşımları kaldırma, kötü amaçlı bilgi yayma amacına karşı kullanıcı trafiğini ve bilgilerini paylaşma ve tüm paylaşımları adli takibe olanak sağlamak üzere 3'üncü taraflar için erişilebilir hale gelme zorunluluğunu getirmişti.

 Yasal düzenlemenin yürürlüğe girmesinden itibaren verilen 90 günlük geçici muafiyet süresi bugün doluyor. Piyasa araştırma şirketi eMarketer'in açıkladığı verilerine göre, WhatsApp'ın Hindistan'da 390 milyonun üzerinde aktif kullanıcısı bulunuyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal