Ukrayna gönüllü asker alım şartları neler? Ukrayna paralı asker alıyor mu? Günlük 2000 dolar iddiası doğru mu?

Rusya’nın Ukrayna’ya saldırıları sürerken ortaya atılan ‘paralı asker aranıyor’ iddiası büyük yankı uyandırdı. İddianın doğruluğunu merak edenler, Ukrayna gönüllü paralı asker mi arıyor? Paralı asker alım şartları neler? gibi sorulara yanıt aramaya başladı. İşte, Rusya’nın saldırısı altındaki Ukrayna paralı asker arıyor iddiaları hakkında merak edilenler..

12.03.2022-11:58 - (Son Güncelleme: 12.03.2022-11:59) Ukrayna gönüllü asker alım şartları neler? Ukrayna paralı asker alıyor mu? Günlük 2000 dolar iddiası doğru mu?

24 Şubat 2022 tarihinde Rusya’nın Ukrayna’ya karşı başlattığı savaş tüm şiddetiyle devam ediyor. Rusya’nın yıkımlar yaşattığı Ukrayna’ya birçok ülkeden destek verildi. Ukrayna’da savaşmak üzere paralı asker ilanı yayınlandığına dair ortaya atılan iddia gündeme bomba gibi düştü.

Ukrayna- Rusya arasında yaşanan savaşın bilançosu artarken, ateş hattında yeni gelişmeler de yaşanıyor. ABD merkezli bir şirketin Ukrayna’da savaşmak üzere gönüllü paralı asker aradığına dair yayınladığı ilan dikkat çekti. Verilen ilanda, hemen Ukrayna’ya gidip orada Rusya’ya karşı savaşacak gönüllü paralı askerlere günlük bin ile 2 bin dolar bir ücret ödeneceği detayları yer aldı.

Paralı asker arayan site, başvuru yapacak gönüllülerin Ukrayna’da görev alarak, ülkenin kırsal kesimlerinde ve büyük şehirlerinde sivillerin tahliye edilmesinde rol oynayacağı bilgisini paylaştı. Şirketin yayınladığı ilana göre, iş için gönüllü olacak paralı askerlerin en az 5 yıllık bir askeri deneyiminin olması gerekli. İlanın herkese açık oldu belirtilirken, görev için kadınların da başvuru yapabileceği belirtildi. İlanda ayrıca, başvuracak adayların sahip olması gereken iş ve görev sorumlulukları da belirtildi. Buna göre başvuracak gönüllü paralı askerlerin, gittikleri yerde tek başına istihbarat toplamak, ülkenin yerel güçleriyle işbirliği yapmak gibi özelliklere sahip olması gerekiyor.

Ukrayna paralı asker mi alıyor

5 yıl askeri deneyim şartı

İlana başvuranlarda aranan özellikler arasında; 5 yıl askeri deneyim ve savaş tecrübesi, özel ve resmi olarak askeri operasyon deneyimi, denizaşırı yürütülen operasyonlarda en az 1 yıl yer almış olma şartı gibi koşullar bulunuyor. Başvuracak adayların, Sovyet ve NATO silahları hakkında bilgili olması bekleniyor. Ukrayna’ya gönderilecek paralı askerlerin fiziksel açıdan güçlü, her koşulda hayatta kalma becerisine sahip, doğada haritayla ve pusula kullanarak yönünü bulabilecek, zeki ve atik olması tercih sebebi olacak.

Paralı asker ilanı için başvuracak kişilerin Ukrayna’da veya Ukrayna’ya yakın komşu ülkelerde yaşıyor olması, AB veya Schengen ülkesinde yaşayanların ise Rusça, Ukraynaca, Lehçe, Slovakça, Macarca, Rumence veya Moldova dillerini konuşuyor olması öncelik sebebi olacak.

Başvurunun ardından işe kabul edilen paralı askerlerin deneyimlerine göre bin ila 2 bin dolar arasında günlük ücret alacağı ve iş bitiminde ise ikramiye ile ödüllendirileceği ilanda yer aldı.

Binlerce başvuru oldu!

Günlük bin ila 2 bin dolar karşılığında Ukrayna’da savaşacak gönüllü paralı asker aranıyor ilanına şimdiden, dünyanın birçok yerinden binlerce başvuru olduğu söylendi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal