Ukrayna paralı asker başvurusu nasıl yapılır? 2022 Ukrayna paralı asker alıyor mu? Yabancı vatandaşlar asker olarak görev alabilecek

Ukrayna ve Rusya arasındaki savaş bütün dünyayı endişelendirmeye devam etmekte. Üçüncü dünya savaşının çıkma endişenin ardından Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelensky tüm dünyaya yardım için çağrı yapıyor. Yardım çağrısının ardından Ukrayna'ya gönüllü asker alımı merak edilmeye başlandı.

05.03.2022-22:07 - (Son Güncelleme: 05.03.2022-22:08) Ukrayna paralı asker başvurusu nasıl yapılır? 2022 Ukrayna paralı asker alıyor mu? Yabancı vatandaşlar asker olarak görev alabilecek

Ukrayna gönüllü askerlik için alımlar

Dünyanın yakından takip ettiği sıcak savaşta 5.güne girildi. Bölgede çatışmalar son hızıyla devam ediyor. Asker ölümlerinin yanı sıra Ukrayna halkı savaşmaya devam ediyor ve sivil ölümleri de her geçen gün artmakta. Ölen siviller arasında çocuklarda bulunuyor. Savaş içinde ölen çocukların sayısı 14 oldu. Zelenski AB üyeliği talep ederken aynı zamanda Rus askerlerine de silahlarını bırakmaları için çağrılarda bulundu. Zor durumda olan Ukrayna'ya yardım etmek isteyenlerin sayısı her geçen gün artıyor. Durum böyle olunca da gönüllü askerlik olup olmadığı da araştırılmaya başlandı.

ukrayna asker alımı

Gönüllü askerlik başvurusu 

Ukrayna Genelkurmay Başkanlığı'ndan gelen açıklamaya göre, " Rus güçlerine ait 516 zırhlı araç, 7 helikopter, 10 uçak, 2bin 800'den fazla asker ve yaklaşık 80 tank ile 20 seyir füzesi" etkisiz hale getirildiği söylendi. Çatışmanın şiddetlenmesi ile birlikte artık Batılı ülkelerde harekete geçerek Ukrayna için yardımların yapılacağını açıklayarak yardım gönderimlerini başlattılar. 

Ukrayna'ya asker alımı

Litvanya, Fransa, Hollanda, Slovakya ve İngiltere gibi ülkeler tarafından savaşın tarafı olan Ukrayna'ya yardımlar yapılacağı belirtildi. Yardımlar kapsamında ise en merak edilen konu gönüllü askerlik konusudur. Bu konuda belirtmek gerekir ki 2016 yılından beri yabancı vatandaşlar Ukrayna ordusuna dahil olabiliyorlar. Rusya karşısında Ukrayna yanında olmak isteyen vbe gönüllü askerlik yapmak isteyenler Ukrayna Büyükelçiliklerine başvurularını yapabilirler. Başvuru ardından ise konu için açıklama yapılmasının ardından savaşa katılabilirler. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal