Uçak Kazası Soruşturmasında Kabin Görevlileri İfade Verdi

İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı'ndaki uçak kazasına yönelik yapılan soruşturmada, 4 kabin görevlisinin ifadesi alındı.

13.02.2020-13:28 - (Son Güncelleme: 13.02.2020-13:56) Uçak Kazası Soruşturmasında Kabin Görevlileri İfade Verdi

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından, 5 Şubat'ta 177 yolcu ile 6 personelin yer aldığı İzmir-İstanbul seferini gerçekleştiren Pegasus Havayollarına ait yolcu uçağının İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı'nda kontrolünü kaybetmesi sonucu 3 kişinin can verdiği kazaya yönelik yapılan soruşturmada yeni bir gelişme meydana geldi.

Söz konusu soruşturma çerçevesinde uçaktaki 4 kabin çalışanın Pendik İlçe Emniyet Müdürlüğü Yenişehir Polis Merkezi Amirliği ekipleri tarafından ifadeleri alındı. Kabin görevlilerinin açıklamalarında Sabiha Gökçen Havalimanı'na iniş yaptıktan sonra uçağın pistten çıktığını belirttikleri, fakat bu duruma yönelik her hangi bir şikayette bulunmadıklarını bildirdi. Sorgulama çerçevesinde 8 Türk ile 5 yabancı yolcunun ifade vermediği ve "mağdur-müşteki" sıfatıyla ifadesi alınan yolcuların bazılarının da kazadan sonra şikayetçi olmadıkları vurgulandı.

Bunun yanı sıra, uçağın kara kutusunun kontrolden geçmesi için Kaza Kırım Ekibi ile ABD sivil havacılık otoritesinden gelen heyetin de önceki gün itibarıyla Almanya'ya gittiği bilgisi kaydedildi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal