Türkiye’nin Otomobilini TRT World Dünyaya Böyle Duyurdu

Açılışını Gebze’deki Bilişim Vadisi’nde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın gerçekleştirdiği Türkiye’nin Otomobilinin tanıtımı gündemdeki yerini korumaya devam ediyor. Son olarak TRT World'de Bilişim Vadisi’nde yerli otomobil konusunda ilgi çekici görüntüler ve röportaşlar paylaşıldı.

04.01.2020-14:28 - (Son Güncelleme: 04.01.2020-14:25)

27 Aralık’ta Gebze’deki Bilişim Vadisi’nde açılışını Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yaptığı TOGG’nca prototipleri hazırlanan ve tanıtımı gerçekeştirilen yerli otomobilimizin TRT World öncülüğünde yeni görüntüleri paylaşıldı. Erol Civan’ın sunumunu İngilizce yaptığı programında Civan’ın açılış ve tanıtımdaki heyecanı fazlasıyla hissedildi.

Erol Civan “Sosyal medyada yayınlanan bir dizi fragmanın ardından tüm Türkiye topyekün heyecan ve merak sardı. Türkiye'nin ilk yerli otomobilinin prototipinin ortaya çıkmasına tanıklık etme şansına sahip olduk.” Sözleriyle sunumuna başlarken “Bir tarih yazılıyor, insanlar ve herkes de burada. Burası, Türkiye'nin yeni Bilişim Vadisi’nin merkezi olan ve ülkenin teknolojik kalkınma üssü olarak hizmet verecek olan Gebze sanayi bölgesinde yer alıyor.” Şeklinde sözlerine devam etti.

Videoda Türkiye’nin yerli otomobil macerasına 58 yıl önce Devrim adıyla başladığı kaydedilirken, birtakım başarısızlıklar yaşanmasının ardından bugüne gelindiği kaydedildi. Bu durumun Türk toplumunun yerli otomobile olan istek ve arzusunu artırdığı vurgulandı.

Diğer taraftan lansmanda dünyaca ünlü YouTuber Reynmen ile de karşılaşan Civan Reynmen’e, “Nasıl hissediyorsun? Bu yeni araba hakkındaki hislerin neler?” diye sordu. Reynmen ise: “Öncelikle muhteşem şeyler, gurur duyuyorum ve 60 yıldır başarılamayan demek belki çok doğru olmaz ama henüz gerçekleştirilememiş olan bir nedenin bugün gerçekleştiriliyor olması ve bu ana tanıklık ediyor olmak benim için muhteşem gurur verici” şeklinde yanıt verdi.

Civan simülasyonu da test ederken Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu (TOGG) hakkında da bilgiler paylaşırken şunları söyledi: ”Türkiye'nin kendi yerli otomobilini inşa etme girişimi TOGG tarafından yeniden canlandırıldı. Türkiye Otomobil Ortak Girişim Grubu. Bugün, Türk tarihinde o kadar dikkat çekici bir gün ki, cumhurbaşkanı sadece yüzünü göstermekle kalmadı, aynı zamanda modeli Osman Gazi köprüsünden geçirme sözü verdi. Türkiye'nin Otomobili projesinde teknoloji birikimimiz, şarj edilebilir pek çok bölgede de önünü açacak aynı zamanda ateşleyicisi olacak.”

Özellikle açılışta geri sayım anında Civan heyecanını: “Bu gerçek anı. Kalplerin attığını duydun. Müziğin geldiğini duydunuz. Prototipi şimdi açıklamak üzereler. Şimdi, TOGG şu an da iki prototip ortaya çıkardı. Her ikisi de C segmenti, tamamen elektrikli otomobiller, biri bir sedan diğeri bir SUV.” Sözleriyle ifade etti.

Öte taraftan yerli otomobil açılışında ünlü aşçı ve youtuber CZN Burak’ın da olduğu görüntülendi. CZN Burak, “Bu araba Türkiye'de üretiliyor ve dünyanın en iyi otomobili olacak İnşallah, uzun zaman sonra.” Sözleriyle değerlendirdi.

Ayrıca TOGG Araç Geliştirme Direktörü Halil Sadi Hamut’un da araç hakkında teknik detayları anlattığı kısa söyleşide Hamut, “Bu doğal bir modüler elektrikli araç. Yani bunun anlamı, herhangi bir platformun lisansı olmaması ya da bir IC aracından dönüşüm olmaması. Yani, temel olarak, 300 km ve 500 km'lik bir bataryaya sahibiz.” Derken, Civan’ın “Yani, iki farklı seçenek, değil mi?” sorusu üzerine:

“Evet, Ve tükendikten sonra, 30 dakika boyunca yüzde 80'e kadar şarj edebilirsiniz. Ve burada iki elektrik motorumuz ve burada elektrik motorlarımız ve elektrik motoru, invertör, şanzıman, tek ünite anlamına gelen elektrik motor setleri var. Bu, aracın çok daha kompakt ve çok daha hafif ve verimli olduğu anlamına geliyor.

Her biri 150 kilowatttır, yani 200 beygir gücüne denk geliyor, eğer birleştirilmiş bir sisteminiz varsa, araçta 400 beygir gücüne sahip olabilirsiniz. Bu sıfırdan 100'e kadar, 4.6 saniyede çıkabileceğiniz anlamına geliyor. Bu da bir aracın bu tür bir segmenti için tamamen alışılmadık bir durumdur.” Cevabını verdi.

Son olarak Home-iX CEO'su Mehmet Arziman’a mikrofonunu uzatırken, Arziman: “TOGG ile birlikte ‘TOGG akıllı yaşam’ adı verilen yeni kapsamlı bir proje üzerinde çalışıyoruz ve bu çözüm arabanızı akıllı evinize, akıllı enerjinize ve tüm akıllı hizmetlere bağlayıp sağlıyor.” Açıklamasında bulundu.

“Bu çığır açan proje, böylece Made in Turkey sertifikalı ilk arabayı üretebilsinler diye, Türkiye'nin en büyük beş üreticisini bir araya getirdi.” İfadesiyle video sona eriyor.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal