Türkiye'nin Coronavirüs Mücadelesi Dünyaya Örnek Oldu

Çin'in Vuhan kentinden yayılmaya başlayan coronavirüs salgını birçok ülkenin sağlık sistemini çökme noktasına getirirken, Türkiye'nin bu yöndeki başarısı dünya kamuoyunda gündem oldu. CNN International, Türkiye'nin başarılı mücadelesini anlattı.

06.05.2020-12:27 - (Son Güncelleme: 06.05.2020-12:46)
Çin'in Vuhan kentinden yayılmaya başlayan ve dünya genelinde 3.5 milyondan fazla insanı etkileyen coronavirüs salgını 11 Mart tarihinde ülkemizde de görüldü. Bu süreçten önce ve sonra alınan tüm önlemler başarı ile uygulanırken, son haftalardaki gözlemlenen düşüş tüm ülkede sevinçle karşılandı. 
 
Türkiye bu süreçte sadece yurt içinde değil yurt dışında da önemli faaliyetlere imza attı ve özellikle gönderdiği yardımlar ile takdir edildi. Coronavirüsle mücadele kapsamında tüm dünyaya ders veren Türkiye'nin bu başarısı ise CNN International tarafından dünya kamuoyunun gündemine getirildi.
 
CORONAVİRÜSLE MÜCADELEMİZDEKİ BAŞARI ANLATILDI
 
Konuyla ilgili olarak sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "CNN International televizyonu, 3 Mayıs'taki yayınıyla, tüm dünyadaki izleyicisine Covid-19’la mücadelemizdeki başarıyı anlattı. İstanbul’da filyasyon ekiplerinin yaptığı çalışmanın adım adım izlenmesiyle hazırlanan yayında, başarımızın temelinde bu yöntemin olduğu vurgulandı." ifadelerine yer verdi. 
 
TÜRKİYE'DE SON DURUM
 
Ülkemizde şimdiye kadar 129 bin 491 coronavrüs vakası tespit edilirken, hayatını kaybedenlerin sayısı 3 bin 520'ye yükseldi. Tedavi edilen hasta sayısı ise 73 bin 285'e yükseldi.
 
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal