Luigi Datome: 'Türkiye İle Gurur Duyuyorum'

Fenerbahçe Beko Basketbol Takımı'nın İtalyan yıldızı Luigi Datome, coronavirüs günleriyle alakalı açıklamalarda bulundu.

06.05.2020-12:16 - (Son Güncelleme: 06.05.2020-12:09) Luigi Datome: 'Türkiye İle Gurur Duyuyorum'

Fenerbahçe Beko Basketbol Takımı'nın İtalyan yıldızı Luigi Datome, yeni tip coronavirüs (Covid-19) pandemisi sebebiyle ülkesine tıbbi yardım yapan Türkiye'yle gurur duyduğunu belirtti. Fenerbahçe'de ekiple tarihi başarılar gören Datome, İtalya'daki son hali, Türkiye'nin ülkesine yaptığı yardımı ve bu dönemde neler yaşadığını basın mensuplarına anlattı.

Coronavirüs pandemisi sebebiyle bu dönemi ülkesi İtalya'da geçiren Datome, Türkiye'nin, İtalya'nın yanında dünyadaki birçok ülkeye yardım yaptığının söylenmesi üstüne, "Türkiye'ye çok minnettarım ve Türkiye'yle çok gurur duyuyorum. Türkiye, İtalya'ya yardım eden ilk ülkelerden biri. Bu, bizim için çok önemli. Şu an bütün dünyanın birbirine birlik olup yardım etme zamanı. O yüzden böyle şeylerin daha fazla medyada yer alması gerekir." dedi.

Türkiye'nin pandemiyle sağlam bir savaş verdiğini belirten 32 yaşındaki yıldız, "Türkiye'deki rakamları görüyorum, arkadaşlarımdan haberler de alıyorum. Umarım bu şekilde devam eder ve daha da iyiye gider. Türkiye'de henüz salgın yaygın olmadan önce İtalya'nın durumundan örnek göstererek ben de uyarılar paylaşmıştım. Sokağa çıkma yasakları bence iyi oluyor. Umarım bu şekilde devam eder." sözlerini söyledi.

Datome, İtalya'da sokağa çıkma yasağının bu hafta esnetildiğini söyledi.

İtalya'nın zor zamanlar yaşadığını belirten yıldız oyuncu, "Şu anda İtalya'da ikinci aşamaya geçildi. Sokağa çıkma yasakları yumuşatıldı. Sosyal mesafe kullanılarak birçok sektördeki insanların işe dönmesine izin verildi. Bu hafta yaklaşık 4,5 milyon insan işlerine döndü. Aynı zamanda aile ziyaretlerine izin verildi. Arkadaşlarımızla sosyal toplantılar hala yasak. Aynı zamanda benim gibi profesyonel sporculara da spor salonlarında çalışma izni verildi." dedi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal