Türkiye’den Burkina Faso'daki Terör Saldırılarına Kınama

Dışişleri Bakanlığı, Burkina Faso’nun kuzeyindeki Soum bölgesinde bulunan Arbinda’da önceki gece sivillere ve askeri birliklere ilişkin terör saldırısında 40 kişinin yaşamını yitirdiğinin derin üzüntüyle öğrenildiği belirtti.

25.12.2019-17:10 - (Son Güncelleme: 25.12.2019-17:04) Türkiye’den Burkina Faso'daki Terör Saldırılarına Kınama

Dışişleri Bakanlığı tarafından aktarılan yazılı açıklamada, Burkina Faso’nun kuzeyindeki Soum bölgesinde bulunan Arbinda’da önceki gece sivillere ve askeri birliklere ilişkin terör saldırısında 40 kişinin yaşamını yitirdiğinin derin üzüntüyle öğrenildiği belirtti.
Söz konusu açıklamada, "Bu terör eylemini şiddetle kınıyoruz. Kardeş Burkina Faso halkına ve hükümetine içten taziyelerimizi sunuyor, hayatını kaybedenlerin ailelerine ve yakınlarına başsağlığı diliyoruz."cümleleri kullanıldı.
ULUSAL YAS İLAN EDİLDİ
Burkina Faso Cumhurbaşkanı Roch Marc Christian Kabore, ulusal televizyonda yaptığı açıklamada, çatışmada 80 teröristin öldürüldüğünü, 7 asker ve 31'i kadın 35 sivilin yaşamını yitirdiğini ve çok sayıda kişinin yaralandığını aktarmıştı.
Kabore, teröristlere ait çok sayıda mühimmata ele konulduğunu bildirmiş, ülkede 48 saatlik ulusal yas ilan edildiğini duyurmuştu.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal