Türkiye'de Orman Yangınlarının Devam Ettiği Bölgeler Açıklandı

Birçok ilde aynı anda çıkan yangınlara müdahalelerde 145 nokta kontrol altına alınırken, 9 bölgede yangınlar devam ediyor.

03.08.2021-10:35 - (Son Güncelleme: 03.08.2021-12:20) Türkiye'de Orman Yangınlarının Devam Ettiği Bölgeler Açıklandı

Türkiye günlerdir orman yangınlarına karşı mücadele ediyor. Bodrum Yeniköy'de evlerin tahliye edilmesi için çağrılara bulunuyor. Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Denizli Buldan'daki yangının kontrol altına alındığını belirtti .Türkiye'de 28 Temmuz'da başlayan orman yangınları, 7'nci gününde de devam ediyor.

137 ayrı yerde çıkan yangınlar için tüm Türkiye seferber oldu. Yangının söndürüldüğü bilgisi ve devam ettiği bölgelerle ilgili güncel bilgiler raporlar da yayınlanıyor.

145 YANGIN KONTROL ALTINA ALINDI

İletişim Başkanlığı tarafından paylaşılan güncel verilerde; "Devletimiz Ormanlarımız İçin Seferber Son 6 günde ülkemizde meydana gelen 154 adet orman yangınının 145'i devletimizin tüm imkanları seferber edilerek kontrol altına alınmıştır." ifadeleri kullanıldı.


9 YANGIN DEVAM EDİYOR

9 yangın için ise söndürme çalışmaları için canla başla mücadele ediliyor

Ekiplerin havadan ve karadan müdahaleleri devam ediyor.

Yangınların sürdüğü bölgeler şu şekilde sıralandı:

• Antalya (2 yangın)

• Isparta (1 yangın)

• Denizli (1 yangın)

• Muğla (5 yangın)

Diğer taraftan devam eden yangınlar ile ilgili İletişim Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, 154 orman yangınından 145'inin kontrol altında olduğu 9 yangının ise devam ettiği ifadeleri yer aldı. İşte yangınlarla mücadele kapsamında gün içerisinde yapılan açıklamalar…

Devam eden yangınlar ile ilgili İletişim Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, 154 orman yangınından 145'inin kontrol altında olduğu 9 yangının ise devam ettiği söylendi.

Akseki Kaymakamı Volkan Hülür, ilçede yerleşim alanlarını tehdit eden hiçbir yangının olmadığını söyledi.

Kepez, Hocaköy, Güneykaya mahallelerinde de bir sıkıntı kalmadığını ifade den Hülür, "Sadece Gülen Dağ'da devam eden bir yangın var. Alevlerin yerleşim alanına sıçramaması için şerit açtık, havadan da müdahale sürüyor." diye konuştu.

Yangında en fazla Kepezbeleni Mahallesi'nin zarar gördüğünü hatırlatan Hülür, burada vatandaşlar için gerekli olan ihtiyaçlarının giderildiğine dikka çekti.

Evi yananlar için yurtlar tahsis edildiğini ancak kendilerinin akrabalarında kalmayı tercih ettiklerini dile getiren Hülür, "Daha önce boşaltılan mahallelerimizde tahliyeleri iptal ettik, evlerine döndüler." dedi.

"GÜNDOĞMUŞ'TA HELİKOPTERLER SIK SIK ATIŞ YAPIYOR"

Gündoğmuş Kaymakamı Hamza Özbilgi de ilçede 6 noktada yangının devam ettiğini söyledi.

Yangınlara havadan ve karadan yoğun şekilde müdahalenin devam ettiğini dile getiren Özbilgi, "İlçedeki mahalleler tahliye edilmişti, alevlere gece boyunca karadan müdahale edildi, sabah saatlerinden itibaren de havadan müdahale başladı. Helikopterler sık sık verilen koordinatlara su boşaltıyor." İfadelerine yer verdi.

HAVADAN VE KARADAN MÜDAHALE

Antalya'nın Manavgat ilçesindeki orman yangınına havadan ve karadan müdahale devam ediyor.

İlçede 28 Temmuz'da başlayan orman yangınını kontrol altına almak için ekipler yoğun çaba sarfediyor. Orman yangını, Beydiğin, Çardak mahalleleri ile Kızıldağ çevresinde etkili oluyor.

Ekipler gece boyunca arazöz ve itfaiye araçlarıyla söndürme çalışmalarına evam etti, havadan müdahale devam ediyor.

Orman yangınları yaban hayata da etkili oldu.

Beydiğin Mahallesi'nde söndürme çalışmaları yapan belediye işçisi Yusuf Aydın, bukalemun, tavşan, kaplumbağa gibi canlıların ormandan kaçtığını söyledi.

Canla başla mücadele ettiklerini anlatan Aydın, "Canlılar için de yangını bir an önce söndürmek istiyoruz, mücadelemiz sürecek." dedi.

MUĞLA-BODRUM

Muğla'nın Milas, Bodrum ve Kavaklıdere ilçelerindeki orman yangınlarına havadan ve karadan müdahale edilmeye devam ediliyor.

Milas'ın Beyciler Mahallesi'nde 3 gün önce başlayan orman yangını Ören Türkevleri, Çökertme, Bozolan, Fesleğen, Gökbel ve Türkevleri ile Bodrum'un Aşağı Mazı, Yukarı Mazı mahallelerinde etkili oluyor.

Gece boyunca karadan yapılan söndürme çalışmalarına havadan da destek veriliyor.

Türkiye'nin farklı illerinden gelen arazözler ile itfaiye ekipleri de geniş bir alanın etkilendiği yangında çalışma yapıyor. Tahliye edilen mahallelerde kontrol altına alınan alanlarda soğutma çalışmaları sürüyor.

Kissebükü Koyu'na kadar ilerleyen alevler havadan ve karadan çalışma ile kontrol altına alınmaya çalışılıyor. Arazözlerin yanan alanlara ulaşabilmesi için iş makinelerince orman yolu açılıyor. Gönüllüler ve bölge halkı da ekiplerin çalışmalarına destek oluyor.

Yangının bölgedeki diğer yerleşim alanlarına sıçramaması için ise güvenlik tedbirleri alınıyor.

Kavaklıdere ilçesindeki orman yangınına ise havadan ve karadan müdahale devam ediyor.

Muğla'nın Marmaris ile Köyceğiz ilçelerindeki orman yangınlarına havadan ve karadan müdahale sürüyor.

Armutalan Mahallesi Şirinyer mevkisindeki ormanlık alanda 6 gün önce çıkan yangın, rüzgarın da etkisiyle yayılarak İçmeler, Turunç, Osmaniye, Bayır, Çiftlik, Turgut, Hisarönü ve Orhaniye mahallelerinde de etkili oldu.

Bakan Pakdemirli: Denizli Buldan güney yangını kontrol altına alındı. Soğutma çalışmaları devam ediyor.

İLETİŞİM BAŞKANI DUYURDU

İletişim Başkanlığı'nın sosyal medya hesabından yapılan açıklamda, "Devletimiz Ormanlarımız İçin Seferber

Son 6 günde ülkemizde meydana gelen 154 adet orman yangınının 145'i devletimizin tüm imkanları seferber edilerek kontrol altına alınmıştır.

Siyah küçük kare(03 Ağustos 09.30 itibarıyla)

#StrongTürkiye

#YeşilVatan" ifadelerine yer verildi.

Aydın'ın Bozdoğan ilçesinde çıkan orman yangınının kontrol altına alındığı bildirildi.

Yangının başladığı Başalan Mahallesi'nde incelemelerde bulunan Aydın Vali Yardımcısı Mustafa Hulusi Arat, Aydın sınırları içinde kalan alanda yangının kontrol altına alındığını söyledi.

MUĞLA-MİLAS'TAKİ YANGINDA 3. GÜN: HAVADAN MÜDAHALE YENİDEN BAŞLADI

Menteşe'nin Gazeller Mahallesi'nin Bozbayır mevkiinde kızılçam ağaçlarıyla çevrili ormanlık bölgede yangın başladı. Bölgeden yükselen dumanı fark eden çevredeki vatandaşlar durumu orman ve itfaiye ekiplerine ihbar etti. Yangına 5 arazöz, 2 su tankeri, 2 dozer, 3 itfaiye aracı ve orman işçileri karadan müdahale etmeye başladı. Söndürme çalışmalarına vatandaşlar da destek olduğu öğrenildi.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal