Türkiye ve Almanya Yenilenebilir Enerji İçin Buluşacak!

Yenilenebilir enerji, enerji verimliliği ve enerji altyapısı alanlarında diyalog ve iş birliği için bir platform sağlayan Türk-Alman Enerji Forumu bu yıl Berlin'de gerçekleştirilecek.

18.10.2019-17:46 - (Son Güncelleme: 18.10.2019-17:35)

 

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez ile Almanya Ekonomi ve Enerji Bakanı Peter Altmaier’ın katılımıyla, 22-23 Ekim'de başkent Berlin’de 3. Türk Alman Enerji Forumu gerçekleştirecek.

Yenilenebilir enerji, enerji verimliliği, enerji altyapısı ve düzenlemeler kategorisinde diyalog ve destek amaçlı bir platform sağlayan Türk-Alman Enerji Forumu bu yıl Almanya Ekonomi ve Enerji Bakanlığı konferans salonunda yapılacak.

Dönmez ve Altmaier’in dahil olacağı özel oturum, 23 Ekim’de gerçekleştirilecek. Foruma, her iki ülkenin enerji bakanlığı ve kamu kuruluşlarından yetkililer, özel sektör temsilcileri ve uzmanların hazır bulunması öngörülüyor.

Forum çerçevesinde şirketler arasında çok sayıda iş birliği görüşmelerinin yapılması tahmin edilirken, Türkiye’nin enerji dönüşümünün finansmanı meselesinin de  konuşulması bekleniyor.

Türkiye ve Almanya, enerji teknolojileri alanında da iş birliğinin daha da artırılmasını amaçlarken bu kategoride dört çalışma grubu oluşturularak, iki ülkenin birbirinin tecrübelerinden yararlanabilmesi için özel sektör ve diğer paydaşları da bu gruplara ekti.

Önceki yıl Alman Bakan Altmaier’ın dahil olmasıyla 2. Türk-Alman Enerji Forumu Ankara'da düzenlenmişti.

Söz konusu forum kapsamında enerji iş birliğini derinleştirmek için bir niyet mektubu imzalanmıştı. Almanya tarafından, Ekonomi ve Enerji Bakan Yardımcısı Thomas Bareiss, Türk-Alman enerji ortaklığı için özel temsilci olarak atanmıştı.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal