Türkiye Dünyanın En İyi Sondaj Gemisine Sahip Olacak!

Başkan Erdoğan'ın müjdelemiş olduğu 4. sondaj gemisi 2022 yılının ilk çeyreğinde envantere girecek. Son teknoloji gemiye verilecek olan isim de kuvvetli ihtimal belli olmuş durumda.

19.11.2021-14:31 - (Son Güncelleme: 19.11.2021-14:38) Türkiye Dünyanın En İyi Sondaj Gemisine Sahip Olacak!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın müjdesini vermiş olduğu 4. sondaj gemisinin 2022 yılındaki ilk çeyreğinde Türkiye'ye gelmesi planlar arasında yer alıyor. Son teknoloji ile donatılmış olan geminin adının da Alparslan olabileceği elde edilen bilgiler arasında yer almakta. 3 bin 600 metreye kadar operasyonda bulunabilen gemi, 12 bin 200 metreye kadar da sondaj yapma özelliğine vakıf. Denizlerdeki petrol ve doğal gazı çıkarmak üzere derin deniz sondaj faaliyetlerine yoğunluk veren Türkiye, Fatih, Yavuz ve Kanuni'nin devamında 4. sondaj gemisini de filosuna eklemiş durumda.


AK PARTİ GRUP TOPLANTISI'NDA CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN İFADE ETMİŞTİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, önceki gün AK Parti grup toplantısında 'Sondaj filomuza dördüncü gemimizi de ekledik. Üstelik bu gemi diğerlerinden farklı olarak yedinci nesil olarak adlandırılan en modern, en son teknolojiyle donatılmış, ilk defa bizim kullanacağımız sıfır, yeni bir gemidir.' ifadeleri ile büyük haberi paylaşmıştı.

ALPARSLAN KARADENİZ'DE SONDAJ GÖREVİNDE YER ALACAK

Elde edilen bilgilere göre 7. nesil geminin 2022 yılında ilk çeyreğinde Türkiye'ye gelmesi planlar arasında yer alıyor. 6. nesil gemilerden daha ileri bir teknoloji ile geliştirilmiş çeşitli ekipmanlara sahip olan geminin isminin de Alparslan olacağı yönündeki bilgiler elde edilirken, geminin ilk görev yerinin ise Karadeniz’de doğal gaz tespit edilen alanlar olması öngörüler arasında yer alıyor.

ZORLU ŞARTLAR ALTINDA BİLE SONDAJ YAPABİLİYOR

200 kişilik mürettebata sahip olan gemi, 238 metre boyunda, 41.7 metre genişliğe ve ek olarak da 18.9 metre derinliğe sahip. 65 m yüksekliğinde iki kuleden var olan geminin kuleleri bin 750 ton yük kaldırma kapasitesini elinde tutuyor. 3 bin 600 metreye kadar da operasyon yapabilen yeni sondaj gemisi, 12 bin 200 metreye kadar da sondaj gerçekleştirebiliyor. 7. nesil gemi, 7.3 metre yükseklikteki dalga boyunda dahi sabit kalarak operasyonlarını kesintisiz bir şekilde devam ettirebiliyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal