İnternet Alışverişi Yapanlar Dikkat: E-Ticaret Sitelerine Yeni Düzenleme Geliyor

Hızlı tüketim çağı ile hayatımıza giren internet alışverişine talep giderek artıyor. Daha doğru ve güvenilir bir alışveriş için E-ticaret sitelerine yeni düzenlemeler geldi. Peki internetten alışveriş yaparken nelere dikkat etmeliyiz?

19.11.2021-12:20 - (Son Güncelleme: 19.11.2021-16:18) İnternet Alışverişi Yapanlar Dikkat: E-Ticaret Sitelerine Yeni Düzenleme Geliyor

İnternet üzerinden alışveriş yapmayan neredeyse kalmadı. Talebin giderek arttığı e-ticaret alanında tüketicinin daha güvenli alışveriş yapabilmesi için E-ticaret sitelerine yeni düzenlemeler getirildi. Ticaret Bakanı Mehmet Muş, e-ticaret sitelerine ilişkin çalışma yaptıklarını dile getirerek detaylar hakkında bilgilendirmelerde bulundu. Muş, "Zincir marketler ilgili pek çok eleştiri bu online sitelerle alakalı da yapılıyor. Çok fazla ürün sattıkları, komisyon oranları gibi pek çok alanda eleştiri yapılıyor. Bakanlığa ulaşan pek çok şikayet söz konusu. Bunların hepsini değerlendirip bir düzenleme, çalışma yapmak istiyoruz." Şeklinde konuştu. 

İnternet üzerinden yapılan satışların giderek artması ve ürün kontrollerinin sıkılaştırılması için çalışmaların yapıldığını belirten Muş, uyuşturucu ile mücadelede kimsenin gözünün yaşına bakmadıklarını belirterek, "Latin Amerika'nın belli ülkelerinden artan sevkiyatlar kırmızı hatta düşürülüyor. Kırmızı hatta bunlar inceleniyor’’ dedi. 

KURALLARI ÇİĞNEYEN KİMSENİN GÖZÜNÜN YAŞINA BAKMAYIZ

Son yıllarda giderek artan uyuşturucu kaçakçılığı hakkında sıkı çalışmaların yapıldığını ve kimsenin gözünün yaşına bakılmayacağını ifade eden Muş, "Riskli bölgelerden gelenlerin tamamı kırmızı hatta düşüyor. X-rayden geçiriliyor. X-rayden geçince gerekirse dedektör köpeklerle bunun üstüne gidiliyor. Konteyner, tırlar, tren, kara yolu ya da hava yoluyla, hangi şekilde geliyorsa bunlarla ilgili tedbirleri üst seviyede tutuyoruz. Yaptığımız yakalamaları kamuoyu ile paylaşıp savcılığa bildiriyoruz. Mersin'de yapılan yakalamalarla ilgili 17 şahıs tutuklandı, bunların yargılanmaları devam ediyor. Bunlar farklı farklı dosyalarda. Latin Amerika'nın belli ülkelerinden artan sevkiyatlar kırmızı hatta düşürülüyor. Kırmızı hatta bunlar inceleniyor" şeklinde konuştu. 

Sıkı bir denetimin olduğunu ve yapılan çalışmalarda hataya yer vermediklerinin altını çizen Muş, görevini kötüye kullananlar hakkında da işlem yaptıklarını belirterek, "Burada en küçük suiistimalde asla ve asla kimsenin gözünün yaşına bakacak değiliz. Hem savcılık, hem emniyet, eğer kendi personelimizde problem varsa, kimsenin bu noktada gözünün yaşına bakacak değiliz. İşleyen bedelini öder, karşılığını hukuk içinde alır. Başta da bakan olarak ben takip ederim. Hem göçmen kaçaklığı hem ülkeden giriş ve çıkışlarda kendi cihazlarımızı kullanıyoruz. Göçmen kaçakçılığında da çok hassasız. Tedbirlerimizi en üst seviyede tutuyoruz" değerlendirmesinde bulundu.


64 KİLO ALTINLA YAKALANAN ŞAHIS HAKKINDA SORUŞTURMA BAŞLADI

Geçtiğimiz günlerde bir çalışanın kaçak yollarla yurda sokulmak isterken üzerinde 64 kilo altın çıkmasının ardından olayla ilgili detaylı soruşturma başlattıklarını belirten Muş, "Hem Bakanlık olarak biz açtık, hem savcılık açtı. Ben kendi imzamla soruşturmasını başlattım. O konuda tavizimiz yok" dedi.

ÜRÜN ETİKETLERİNE EL ATTIK

Gündemdeki fiyat artışları konusunda değinen Muş, özellikle etiketlerdeki hızlı değişin altını çizerek, "Denetim yaparak fiyatlar düşmez, denetim neden yapılır, arz talep dengesiyle uyuşmayan bir şey varsa Bakanlık buna müdahale edebilir. Bakanlık kanunlar çerçevesinde buna müdahale eder. Şöyle bir şey algılanmasın, denetledik fiyatlar düşecek. Böyle bir şey yok. Gramajlar ve etiketlerle ilgili şikayetler geliyor, etikette 10 lira diyor kasada başka fiyatla karşılaşılıyor. Bakanlığın denetim alanı bunlarla ilgilidir" ifadesini kullandı.

ONLINE SATIŞ ALANINI TAKİP EDİYORUZ

Artık alışverişin online üzerinden döndüğünü ve tüketicinin güvenilirlik haklarını korumak için çok daha detaylı çalışmaların yapıldığına değinen Muş, "Online satış alanını takip ediyoruz. Burası çok önemli, çok önemsediğimiz ve yakından izlediğimiz bir alan. Bu alanla alakalı bir çalışma içerisindeyiz. Çünkü ticaretin kuralı olması gerektiğine inanıyoruz. Zincir marketler ilgili pek çok eleştiri bu online sitelerle alakalı da yapılıyor. Çok fazla ürün sattıkları, komisyon oranları gibi pek çok alanda eleştiri yapılıyor. Bakanlığa ulaşan pek çok şikayet söz konusu. Bunların hepsini değerlendirip bir düzenleme, çalışma yapmak istiyoruz. Eğer meclisten yetkiye ihtiyaç duyarsak meclisten talepte bulunacağız. Mecliste bize bu yetkiyi verirse düzenleme konusunda daha net adımlar atabiliriz.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal