İnternetten Alışveriş Yapanlar Koruma Altına Alınacak

Milyonlarca tüketicinin korunması adına e-ticaretin daha kolay bir hale getirilmesi ve ürün iadesinde de tüketici lehine kararlar alınması yönünde çalışmalar yapılacak.

10.11.2021-11:38 - (Son Güncelleme: 10.11.2021-14:54)

Çin'de başlayıp tüm dünyayı kasıp kavuran Koronavirüs salgını ile beraber e-ticaretin artması ile birlikte tüketiciler, neredeyse bütün alışverişlerini internet üzerinden yapmaya alışmış durumda. Fakat söz konusu bu durum kolaylık sağladığı gibi beraberinde de çeşitli sorunları da getirmiş durumda.

E-TİCARET KULLANIMINDA EN ÇOK YAŞANAN SORUN İADE

İnsanlar pandemi dönemi içerisinde marketten kıyafete teknolojik aletlerden günlük ihtiyaçlara kadar pek çok kullanım ürününü internetten yararlanarak satın alıyor. Tüketiciler almış oldukları ürünlerden çeşitli nedenlerle beğenmeyerek ürünü iade etmek istiyor fakat satıcılar bazı zamanlar iade ürünü kabul etmiyor. Hükümet ise işte bu noktada tüketicileri korumak için oldukça önemli bir adım atmış durumda.

E-TİCARET DAHA DA KOLAYLAŞTIRACAK

Cumhurbaşkanlığı yıllık programı esas alındığında gelecek yıl ticareti kolaylaştırmak, tüketiciyi koruma isteği ile beraber bazı uygulamalar getirilecek.


TÜKETİCİ DAHA ÇOK KORUNACAK

Hazırlık aşamasında bulunan yeni düzenleme ile birlikte tüketicilere yönelik 'hizmet memnuniyet endeksi' oluşturulacak. Uyuşmazlık çözüm mekanizması ise tüketici lehine daha güçlü bir hale getirilecek.

ÜRÜN İADESİ TÜKETİCİ LEHİNE KOLAYLAŞTIRILACAK

e-ticaret işlem hacminin önümüzdeki yıl 450 milyar liraya çıkması öngörülürken, sıklıkla da mağduriyete sebebiyet veren ürün iade süreci de tüketici lehine kolaylaştırılacak, toptancı halleri de yenilenecek.

İNTERNETTTEN GÜVENLİ ALIŞVERİŞ YAPMA YÖNTEMLERİ NELERDİR?

SSL Sertifikası

SSL sertifikası güvenli bir şekilde alışveriş yapmanın en önemli ilk adımı olarak kabul edilir. Bir sitenin SSL sertifikası olup olmadığındaysa sitenin adının yazmış olduğu adres çubuğundan rahat bir şekilde anlayabiliriz.

Google'ı Kullanın 

Alışveriş yapacağınız site daha önceden bilmiş olduğunuz ve kullandığınız bir site ise sıkıntı yaşamayabilirsiniz; fakat yeni bir siteden alışveriş yapacağınız durumda site hakkında Google'dan bilgi edinmenizde fayda var.

Aşırı Ucuz Fiyatlara Kanmayın

Piyasa değerinin çok çok altında satışı gerçekleştirilen internet sitelerine inanmamakta fayda vardır. Fiyat araştırmasında bulunun ve ortalamanın altında kalıp satış işlemi yapan sitelere mümkün olduğu kadar temkinli yaklaşın.

Sitenin İletişim Bilgilerini İnceleyin

Sitenin künye veya iletişim bilgilerini kontrol edin. İçiniz rahat değilse yazan numarayı arayın ve bilgi edinin.

3D Secure Şifrelemesi

Kartınız ile birlikte alışveriş yapacağınız durumlarda 3D secure şifrelemesi olan siteleri kullanmanızda büyük bir fayda bulunur. Bunun nedeniyse bu gibi durumlarda telefonunuza bir defa kullanımlık kod gelecektir ve sizin dışınızda farklı kimse ödeyemez.

Sadece Kapıda Ödemesi Varsa İki Kez Düşünün

Alışveriş sitelerinde birden çok şekilde ürününüzü teslim alabilirsiniz; ancak dolandırma potansiyeli olan sitelerde sadece kapıda ödeme seçeneği vardır.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal