Türkiye aleyhinde propaganda yapıyorlardı: MİT’ten 3 Fransız casusa operasyon

MİT, sözde aktivist ve gazeteci olan 3 Fransız ajanını adım adım takip ederek yakaladı. Söz konusu kişilerin Türkiye aleyhinde propaganda yaptığı tespit edilmişti.

20.02.2024-10:13 - (Son Güncelleme: 20.02.2024-17:31)

İsrail, Rus ve İran gizli servislerinin şebekelerine karşı başarılı operasyonlar yürüten Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), bu kez Fransa İstihbarat Servisi’nin (DGSE) Türkiye’de faaliyette olan 3 ajanına karşı adım adım hazırladığı planını devreye soktu.

MİT’ten 3 Fransız casusa operasyon

MİT'in, şimdi de Fransa İstihbarat Servisi'nin (DGSE) Türkiye'deki faaliyet gösteren 3 kişilik istihbarat hücresini açığa çıkardığı bilgisine ulaşıldı.

MİT İstihbarata Karşı Koyma Başkanlığı (İKK) ve İstanbul Bölge Başkanlığı'nın uzun süren ortak çalışmaları sonucunda, Türkiye'de bir yıldır Fransız İstihbarat Servisi'ne casusluk yaptığı belirlenen 3 kişi adım adım izlendi.

MİT Fransa

Casusluk teklifinde bulundu

İnşaat sektöründe faaliyet gösteren ve Türk vatandaşlığı alımı konusunda danışmanlık hizmeti sunan Injaz şirketinin kurucusu Katie, Fransa İstanbul Başkonsolosluğu'ndan ailesiyle birlikte iltica talebinde bulundu. Ancak Fransa Dış İstihbarat Servisi (DGSE), iltica talebinin kabulü karşılığında Katie'den Türkiye aleyhine askeri ve siyasi casusluk yapmayı önerdi. Casusluk teklifini kabul eden Katie, Türkiye'deki Suriyeli sığınmacılarla ilgili ve Türkiye'nin göç politikalarıyla ilgili gerçek dışı bilgi ve belgeler temin ederek Türkiye'yi Avrupa'da zor durumda bırakacak bir rol üstlendi.

Başvurun hızlı sonuçlanır

Katie, talimatları Paris merkezli Halep Dostları Topluluğu (Collectif Amis d'Alep) adlı STK'nın, DGSE'nin kontrolünde olan yöneticilerinden aldı. Aralarındaki bağlantıyı sağlayan isimlerden Hüsam Elnahar'ın, Katie'ye "Fransa adına çalışırsan iltica başvurun hızlıca sonuçlanır" dediği tespit edildi. Katie, bu teklifi kabul ederek Eiren, Hüsam, Danyal, Amani adlı kişilerin de içinde bulunduğu bir Whatsapp grubu oluşturdu ve tüm veriler bu grupta toplandı.

Katie, yabancı medya kanalları ile koordineli olarak canlı yayınlar gerçekleştirdi. Ancak, Türkiye ile Yunanistan sınırındaki olayları çarpıtarak, Türk sınır muhafızlarının iddia edilen eylemlerini yanlış bilgilerle duyurarak kara propaganda yaptığı ortaya çıktı. Ayrıca, Katie'nin ülkemizde ikamet eden yabancı vatandaşların adreslerine dayalı kişisel biyografik bilgilerini gizlice temin edip Fransız istihbaratına sızdırdığı tespit edildi.

Yavaşlatınca ikaz edildi

Katie, Fransız Dış İstihbarat Servisi DSGE'de görevli "İrene" adlı kadın istihbaratçıya karşı Türkiye aleyhine bilgi akışını yavaşlatınca, Hüsam Elnahar tarafından uyarıldı. Elnahar, Katie'ye, "İltica talebin tehlikeye girdi. Çünkü İrene Hanım, sana bilgi akışını yavaşlattığın için kızgın olduğunu belirtti" dedi. Ahmed Katie, "İrene" adlı Fransız istihbaratçıya sürekli bilgi aktararak sahada daha etkili çalışabileceğini ifade edip özür diledi.

DGSE, Ahmed Katie'ye yönelik bir operasyon olabileceği yönünde istihbarat aldıklarını ileterek, Katie'ye telefonlarını İstanbul'daki ofisinde bırakmasını ve Bursa'da güvenli bir evde (Safe House) beklemesini talimatını verdi.

3 ajan yakalandı

Sabah gazetesinde yer alan habere göre; MİT Başkanlığı tarafından İstanbul'da adım adım takip edilen Ahmed Katie, Bursa'da da gözlem altında tutuldu. Fransız istihbaratının talimatıyla Fransa İstanbul Başkonsolosluğu tarafından acil vize verilen Katie, Fransa'ya ilticaya hazırlanırken, MİT ve emniyetin başarılı operasyonuyla yurtdışına çıkmadan önce Hüsam Elnahar ve İbrahim Shewaish ile birlikte gözaltına alındı ve tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal