Şevki Yılmaz kimdir? Atatürk hakkında neler söyledi?

Refah Partisi eski milletvekili Şevki Yılmaz’ın, II. Abdülhamid’in torunu Orhan Osmanoğlu’nun kızı Berna Sultan Osmanoğlu’nun düğününde Atatürk’e hakaret etmesi büyük tepki çekti. Peki Şevki Yılmaz kimdir? Atatürk hakkında neler söyledi? İşte detaylar…

20.02.2024-09:39 - (Son Güncelleme: 20.02.2024-09:39)

II. Abdülhamid’in 4. kuşaktan torunu Orhan Osmanoğlu’nun kızı Berna Osmanoğlu’nun düğününde Orhan Osmanoğlu’nun kızı Berna Sultan Osmanoğlu’nun düğünde Atatürk ile ilgili skandal sözler söyleyen Şevki Yılmaz, sosyal medyada büyük tepki görmüştü. Yılmaz’ın Atatürk’e “Selanik’ten gelen dönme” dedikten sonra beddua ettiği duyuldu. Peki Şevki Yılmaz kimdir? Atatürk hakkında neler söyledi?

Şevki Yılmaz Atatürk hakkında neler söyledi?

Son olarak ortaya çıkan yeni görüntülerde Şevki Yılmaz'ın, Atatürk'e "Selanik'ten gelen dönme" dedikten sonra beddua ettiği duyuldu. Yılmaz, "Selanik'ten gelen dönmeleri, onlara destek verenleri kahru perişan eyle, devrimlerle değerlerimizi devirenleri, harflerimizi devirenleri, Cumamızı pazara çekenleri, hayatımızı mahvedenleri kahru perişan eyle Yarabbi." şeklindeki ifadelerle dua etti. Gazete Pencere'nin aktardığına göre; Diyanet'e bağlı bir kamu görevlisi olan İmam Halil Konakcı'nın ise gülerek "Amin" dediği gözlemlendi.

Şevki Yılmaz

İlber Ortaylı’dan tepki

İlber Ortaylı, yaşanan olay sonrası kendisine gelen tepkilerin ardından yaptığı açıklamasında şunları belirtti: 

"Eski bir milletvekilinin yersiz konuşmalarını tasvip etmem mümkün değildir. Rahatsızlığımı da sıra bana gelince belirttim. Bunlar tarih bilmeyen insanların kahvehane köşelerine yakışan sözleridir. Açık bir Atatürk düşmanlığıdır."

Şevki Yılmaz kimdir?

Şevki Yılmaz, 1955 yılında İzmit'te hayata gözlerini açtı. İlköğrenimine İzmit'te başladı ve ardından İmam Hatip Lisesi'nde eğitimine devam etti. Lise eğitimini dışarıdan tamamlayarak Derince Lisesi'nden mezun oldu. 1974 yılında MSP-CHP koalisyonunda Adalet Bakanlığı'nda özel kalem müdürü olarak görev aldı. 1980'de İstanbul Yüksek İslam Enstitüsü'nden mezun olarak Kartal Müftülüğü'nde memurluk görevine başladı.

Şevki Yılmaz, 1982'de Avrupa Milli Görüş Teşkilatları'nda Avusturya bölge başkanlığına atanarak görevine devam etti. 1984 yılında teşkilatın tanıtımdan sorumlu genel başkan yardımcısı oldu. 1995 Türkiye genel seçimlerinde Refah Partisi'nden (RP) Rize milletvekili olarak Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne girdi. Ancak, 28 Şubat 1997 sürecinin ardından RP'den istifa etti.

Bu dönemde Necmettin Erbakan, Şevket Kazan, Ahmet Tekdal, İbrahim Halil Çelik, Hasan Hüseyin Ceylan, Şükrü Karatepe, Bekir Yıldız, Zeki Başaran, Selahaddin Aydar, Hasan Celal Güzel ve Recep Tayyip Erdoğan'la birlikte siyasi yasaklılar arasında yer aldı. Bu süreçte Avrupa'ya giderek çalışmalarını orada sürdürdü. 19 Eylül 2004 tarihinde Türkiye'ye dönerek faaliyetlerini sürdürdü.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal