ABD'de ilk defa bir Türk vatandaşına Amerikan Kongresi tarafından ödül verildi

Paterson şehrinde faaliyet gösteren Toros Restoranlarının sahibi Hüseyin Bayram, ABD Kongresi Temsilciler Meclisi tarafından ödüle layık görülen ilk Türk vatandaşı oldu. Türk yemek kültürünün ABD'de tanıtımına uzun yıllardır önemli katkılarda bulunan Bayram, ödülünü Temsilciler Meclisi Üyesi Bill Pascrell'in elinden aldı.

20.02.2024-09:17 - (Son Güncelleme: 20.02.2024-09:52) ABD'de ilk defa bir Türk vatandaşına Amerikan Kongresi tarafından ödül verildi

New Jersey'nin Paterson şehrinde faaliyet gösteren Toros Restoranları'nın sahibi Hüseyin Bayram, ABD Kongresi tarafından Amerikan toplumuna yaptığı katkılardan dolayı takdirname ve özel bir ABD bayrağı ile ödüllendirildi. Ödül töreninde Amerikan Kongresi Temsilciler Meclisi Üyesi Bill Pascrell, Bayram'a ödüllerini takdim etti. Bayram, Türk kültürünü Amerikan toplumuna tanıtmak ve Türk yemeklerini yaygınlaştırmak amacıyla uzun yıllardır özverili çalışmalara imza atıyor.

Amerikan Kongresi Temsilciler Meclisi Üyesi Bill Pascrell, Bayram'ı ofisinde kabul ederek takdirname ve ABD bayrağını kendisine sundu. Pascrell, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Hüseyin Bayram'ın şehirlerine ve topluma sağladığı hizmetler için minnettar olduklarını ifade etti.


Şehrin anahtarı da Hüseyin Bayram’da!

ABD Kongresi Temsilciler Meclisi Üyesi Bill Pascrell, Bayram'a ödüllerini ofisinde takdim ederek başarılarından dolayı tebrik etti. Ocak ayında Paterson Belediye Başkanı Andre Sayegh tarafından şehrin anahtarını takdim alan Bayram, yaşadığı şehirde bu şekilde ödüllendirilen ilk Türk vatandaşı olmuştu.


Belediye başkan yardımcılığı yaptı

Giresun kökenli iş insanı Hüseyin Bayram, uzun yıllar önce ABD'ye göç ederek aile işletmesini büyüttü ve Amerikan toplumuna önemli katkılarda bulundu. Bayram, Türk-Amerikan toplumunun aktif bir üyesi olarak tanınıyor ve işletmesi Toros Restoranları aracılığıyla Türk kültürünü Amerika'da tanıtmaya devam ediyor.

Yaklaşık 150 bin nüfusa sahip olan Amerika'daki en kalabalık Türk topluluğunun başkanlığını yapan Bayram, Türk-Amerikan Giresun Örgütü'nün aktif bir üyesi olarak toplum içinde saygın bir konumda bulunuyor. ABD'deki yerel siyasette de aktif olan Bayram, Paterson'un eski Belediye Başkanı Jane Williams-Warren'a bir dönem yardımcılık yaparak Türk toplumunun siyasi arenadaki temsilini sağladı.


Ceren Pekşen
cerenpeksen@haber365.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal