Türk SİHA'ları Alman Basınında Manşet Oldu!

Almanya yerli ve milli Türk SİHA'larını manşetten verdi: ''Türklerden kaçmak için 7 saniyeniz var''

21.11.2020-15:34 - (Son Güncelleme: 21.11.2020-15:49) Türk SİHA'ları Alman Basınında Manşet Oldu!

Bayraktar üretimi yerli ve milli Türk SİHA'larının namı Avrupa'da aldı başını gidiyor.

Alman "Tagesschau" gazetesinin manşetten gördüğü haberde Türkiye SİHA'larının başarısından övgüyle bahsedildi.

Dağlık Karabağ'ın Ermenilerden alınmasınında da büyük rol oynadığı açıklanan haberde Türk SİHA'larının savaştaki rolünden şu ifadelerle bahsedildi:

''Azerbaycan, Türkiye ile stratejik askeri ortaklığından güçlü bir şekilde yararlandı. Dağlık Karabağ'daki Ermeni kuvvetleri siperlerine gömüldü. Kolay hedeflerdi. Azerbaycan Savunma Bakanlığı'nın videoları bunu açıkça gösteriyor''

İHA'lar, savaşta birçok şekilde kullandı.

Türk "Bayraktar TB-2" veya İsrail yapımı "Hermes 900", roket ve top mermileriyle saldırıya uğrayan düşman mevzilerini araştırmak için kullanılıyor.

Konuya yönelik ifadelerine yer verilen Gazeteci Tatul Hakobjan, İHA'lar duyulduğu andan itibaren karşı taradından kaçmak için sadece yedi saniyesi olduğuna işaret etti ve şöyle devam etti:

''ELEKTRONİK ÖNLEMLERİ KÖR EDEBİLİYOR''

''Uzmanların görüşüne göre, Avrupa devletleri Azerbaycan'ın kullanmış olduğu silahlarla mücadele edecek durumda değil. Polonya veya Fransa silahlı kuvvetlerinin hava savunma sistemleri sadece uçaklara yöneliktir. Küçük saldırı İHA'ları gözetim sistemlerinden gözükmeden geçti ve sürülerde savunma önlemlerinin üstesinden gelebildi. Ek olarak, elektronik müdahale önlemleri bu sistemleri kör edebiliyor.''

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal